Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Να αξιοποιηθούν όλες οι εγχώριες πηγές ενέργειας για φθηνό ρεύμα


  Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Μαΐου 2022, 16:15

  Σοφιανός: Να αξιοποιηθούν όλες οι εγχώριες πηγές ενέργειας για φθηνό ρεύμα

  Την «επικίνδυνη πολιτική που εφαρμόζεται από το 2011 μέχρι σήμερα και η οποία προχώρησε στην απολιγνιτοποίηση, θεώρησε στρατηγικό καύσιμο το φυσικό αέριο το οποίο εισάγουμε από την Ρωσία και τώρα αντικαθιστούμε με το πανάκριβο αμερικάνικο LNG, την «πράσινη μετάβαση» της ΕΕ, την πολιτική απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας» κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ μιλώντας σήμερα στον τ/σ «Open». Όπως εξήγησε η πολιτική της ΕΕ για την «πράσινη μετάβαση», «που εφαρμόζουν και η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση, καθιστά τον λιγνίτη ακριβό με το εμπόριο ρύπων».

  «Εμείς λέμε όλες οι δυνατότητες που έχουμε, πρέπει να αξιοποιηθούν, για φθηνά τιμολόγια, για ενέργεια που είναι κοινωνικό αγαθό και δεν είναι πανάκριβο εμπόρευμα στο χρηματιστήριο ρύπων», τόνισε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να παγώσουν οι λογαριασμοί, να σβηστούν τα χρέη, να μη μείνει κανένα λαϊκό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα».

  Κατήγγειλε ακόμα την αντιπαράθεση των άλλων κομμάτων στη χώρα καθώς «τσακώνονται πάνω σε ένα πλαίσιο που συμφωνούν κι έχουν φτιάξει οι ελληνικές κυβερνήσεις με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση, το χρηματιστήριο ενέργειας, το εμπόριο ρύπων και την ρήτρα αναπροσαρμογής που έχουν θεσμοθετήσει».

  Σημείωσε πως η Ελλάδα έχει αποθέματα λιγνίτη για αρκετές δεκαετίες, ο λιγνίτης «είναι ένα φθηνό καύσιμο αν φύγουμε από το εμπόριο ρύπων που αύξησε τεχνητά την τιμή του, το οποίο μπορεί να προσφέρει αυτάρκεια στη χώρα».

  Ανέφερε πως στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία – με τις οποίες συμφωνούν όλοι – γίνεται συζήτηση για την αντικατάσταση του φθηνού ρωσικού αερίου με το πανάκριβο LNG των ΗΠΑ. «Ρωσία και ΗΠΑ σφάζονται στην Ουκρανία για τις πηγές ενέργειας και οι ελληνικές κυβερνήσεις με την πολιτική τους έχουν καταστήσει συνένοχη και συμμέτοχη τη χώρα σε αυτό τον πόλεμο» πρόσθεσε.

  Οσον αφορά τις δυνάμεις Frontex στο Αιγαίο, ο Ν. Σοφιανός επισήμανε ότι αυτές οι δυνάμεις «δεν έχουν καμία δουλειά στα σύνορά μας, που είναι διάτρητα στο πλαίσιο των NΑΤΟϊκών σχεδιασμών, αφού το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, και φυσικά τα σύνορά μας δεν προστατεύονται με τα σχέδια απόσυρσης αντιαεροπορικών και αντιαρματικών για να τα στείλουμε στην Ουκρανία, στον Ζελένσκι» προσθέτοντας «όλα αυτά να τα κρατήσουμε γιατί πολλά παραμύθια έχουμε ακούσει συν το τελευταίο την ευαισθησία για τους πρόσφυγες που την δείχνουν σε όσους έχουν λευκό χρώμα ή είναι ομόδοξοι και όχι σε όλους τους κυνηγημένους και κατατρεγμένους οι οποίοι έχουν δικαίωμα στα διεθνή μέτρα προστασίας».


  Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Μαΐου 2022, 16:15

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK