Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  ΜΗΤΕΡΕΣ – ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19 (Βίντεο)

  ΜΗΤΕΡΕΣ – ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19 , είναι το σύνθημα σε ένα web-event για την γιορτή της Μητέρας ,

  που διοργάνωσε η Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο Αττικό Νοσοκομείο,  σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και το Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» 

  Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε μια τέτοια εκδήλωση εφέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της πανδημίας.

  Η Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ έχει αναλάβει με επιτυχία την διαχείριση εγκύων και λεχωϊδων με λοίμωξη COVID-19,  με παγκόσμιες πρωτιές, όπως με ενδομήτριες επεμβάσεις κατά την κύηση, τοκετό σε γυναίκα με μεταμόσχευση νεφρού αλλά και με τη διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής σε μητέρα που ήταν διασωληνωμένη, λόγω βαριάς πνευμονίας από τον κορωνοϊό SARS-CoV2.

  Σε αυτή τη γιορτή, το σύνθημα είναι «Μητέρες-Νικήτριες της Ζωής» και μιλάει για πρώτη φορά η γυναίκα που γέννησε ενώ ήταν διασωληνωμένη, καθώς και άλλες γυναίκες που γέννησαν στο Αττικό νοσοκομείο ενώ νοσούσαν από λοίμωξη COVID-19.

  Επίσης, μιλούν μητέρες-ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Γ’ Μαιευτικής -Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Νεογνών της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ και της Β’ Αναισθησιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, στο Αττικό Νοσοκομείο, που στήριξαν τον αγώνα των γυναικών αυτών να γεννήσουν με ασφάλεια.

  Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης, Βαγγέλης Παπαθανασίου και το Ίδρυμά του είχαν την ευγενή καλοσύνη να  επιτρέψουν να χρησιμοποιηθείη  μουσική του για να προβληθεί τόσο η ελπίδα που δίνουν οι μητέρες όσο και η υπερπροσπάθεια όλου του υγειονομικού προσωπικού για την αίσια έκβαση της απρόσμενης περιπέτειάς τους.

  Η εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας έγινε στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων «ΑΤΤΙΚΟΡΑΜΑ στη Μαιευτική και Γυναικολογία 2021» και είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του ΕΚΠΑ.

  Την γιορτή προλογίζουν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννης, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής κ. Α.Μ. Δημόπουλος, η Διευθύντρια της Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ Καθηγήτρια Σ. Καλανταρίδου και ο Πρόεδρος του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ», Επ. Καθηγητής κ. Χαλβατσιώτης.
  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK