Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μαρινάκης για την επίσκεψη Ερντογάν: «Καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας η μόνη διαφορά μας»

  «Υπάρχει μόνο μία διαφορά που αναγνωρίζουμε με την Τουρκία. Μόνο με αυτή την διαφορά μπορούμε να πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο, εμείς σαν Κράτος που έχουμε αποδείξει ότι σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο και θέλουμε την επίλυση. Αλλά είναι μία η διαφορά, ο καθορισμός ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδας και καμία άλλη. Είναι σαφές, ξεκάθαρο και μη διαπραγματεύσιμο», ξεκίνησε να λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξη του  στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, απαντώντας στα όσα υποστήριξε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» λίγες ώρες, πριν φτάσει στην Αθήνα.

  Παράλληλα, τόνισε ότι «είναι σημαντικό να βρισκόμαστε σε φάση διαλόγου με την Τουρκία» προσθέτοντας πως «θέλουμε να θωρακίσουμε τον διάλογο»

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  «Σεβόμαστε ως χώρα το διεθνές δίκαιο και θέλουμε να υπάρχει πλήρης σεβασμός από όλους, το δείχνουμε στην πράξη. Εμείς έχουμε κυρώσει, για παράδειγμα, τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, η Τουρκία δεν το έχει κάνει από το 1982. Το δεύτερο είναι ότι για να πάνε δύο κράτη στη διεθνή δικαιοδοσία πρέπει έχει υπογραφεί συνυποσχετικό, και από τα δύο κράτη, το οποίο θα ορίζει ποιο είναι το θέμα, ποια είναι η διαφορά η οποία θα συζητηθεί στο δικαστήριο και θα επιλυθεί», συνέχισε.

  Σχετικά με τις δηλώσεις του Ερντογάν για το «κλίμα» στην αυριανή του επίσκεψη ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν συζητάμε, δεν βάζουμε στη διαπραγμάτευση- και το έχουμε αποδείξει στην πράξη οχυρώνοντας και ισχυροποιώντας τη χώρα- τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Σε καμία περίπτωση. Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένες οι διαφωνίες όμως είναι πολύ σημαντικότερο να βρισκόμαστε σε μια φάση διαλόγου».

  «Η φράση – κλειδί είναι ότι οι διαφορές δεν πρέπει να παράγουν κρίσεις. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και από εκεί και πέρα, προφανώς, ούτε αφελείς είμαστε, ούτε έχουμε καμία διάθεση υποχώρησης, όπως το έχω πει πολλές φορές κι εγώ, από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», συμπλήρωσε.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   

  ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK