Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μήπως έχετε έλλειψη μαγνησίου; Δείτε τα συμπτώματα

  Το μαγνήσιο είναι ένα στοιχείο με πολλαπλές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό. Η έλλειψη του από τον οργανισμό μας, προκαλεί διάφορες δυσλειτουργίες.

  Οταν τα επίπεδα του σώματος σε μαγνήσιο είναι χαμηλά, μια σειρά από διαφορετικά συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν.

  Οσον αφορά τα φυσικά συμπτώματα της έλλειψης μαγνησίου, υπάρχουν πολλές πιθανότητες ένα άτομο με ανεπαρκή επίπεδα μαγνησίου να βιώσει ένα ευρύ φάσμα πόνων.

  Οι κράμπες στα πόδια είναι συχνά παρούσες, μαζί με ένα αίσθημα δυσκαμψίας στον αυχένα. Τα συμπτώματα έλλειψης μαγνησίου μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν πόνο στο σαγόνι που φαίνεται να εμφανίζεται χωρίς λόγο. Οι πονοκέφαλοι έντασης μπορεί να γίνουν πιο συχνοί. Σε μερικούς ανθρώπους, ένα αίσθημα σφιξίματος στο στήθος θα είναι ένα σύμπτωμα ανεπάρκειας μαγνησίου, αν και η συγκεκριμένη ένδειξη μπορεί να έρχεται και να φεύγει.

  Οταν υπάρχει έλλειψη μαγνησίου στο σώμα, το κεντρικό νευρικό σύστημα είναι συνήθως σε κίνδυνο κατά κάποιο τρόπο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν τα επίπεδα του ασβεστίου είναι επίσης χαμηλά, δεδομένου ότι τα δύο αυτά μέταλλα τείνουν να εργάζονται χέρι-χέρι. Τα κοινά συμπτώματα ανεπάρκειας μαγνησίου μπορεί να περιλαμβάνουν το άγχος, τις κρίσεις πανικού, τα υψηλότερα επίπεδα ευερεθιστότητας και μια σημαντική αύξηση στην ανήσυχη συμπεριφορά. Με την πάροδο του χρόνου, το πρόσωπο που πάσχει από αυτό το επίπεδο της ανεπάρκειας μπορεί επίσης να αρχίσει να εκδηλώνει συμπτώματα αγοραφοβίας και αϋπνίας. Το περιφερειακό νευρικό σύστημα μπορεί να διαταραχθεί, με αποτέλεσμα το άτομο να βιώνει μούδιασμα και φαγούρα στα άκρα.

  Η καρδιά είναι ένα άλλο σύμπτωμα της έλλειψης μαγνησίου. Χωρίς επαρκή επίπεδα μαγνησίου στο σώμα, ένα άτομο μπορεί να αρχίσει να βιώνει αρρυθμίες ή στηθάγχη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι αδύνατο για ένα άτομο να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ των συμπτωμάτων που προκαλούνται από την ανεπάρκεια μαγνησίου και εκείνων μιας καρδιακής προσβολής.

  Υπάρχουν, επίσης, τα συμπτώματα της τυχαίας ανεπάρκειας μαγνησίου, όπως μια μεταβολή στη συμπεριφορά. Οι άνθρωποι που είναι συνήθως χαλαροί και με αυτοπεποίθηση μπορεί να γίνουν ευέξαπτοι, εύκολοι στο θυμό και κάπως απαισιόδοξοι.

  Τα συμπτώματα της έλλειψης μαγνησίου περιλαμβάνουν επίσης μια ασυνήθιστη λαχτάρα για αλάτι ή σοκολάτα.

  Οι γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν ευαισθησία στο στήθος, καθώς και αλλαγές στον έμμηνο κύκλο.

  Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όλα τα συμπτώματα έλλειψης μαγνησίου μπορεί επίσης να είναι συμπτώματα πολλών άλλων συνθηκών.

  Για το λόγο αυτό, κανείς δεν θα πρέπει να καθορίσει ο ίδιος το είδος της ανεπάρκειας που έχει, προτού να δει έναν γιατρό. Οι γιατροί μπορεί να ζητήσουν απλές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν τα επίπεδα του μαγνησίου είναι χαμηλά, αλλά και για να παρέχουν κατευθυντήριες γραμμές για το πώς να αυξήσετε τα επίπεδα εντός φυσιολογικών ορίων.

  Τι μπορούμε να κάνουμε για να εξασφαλιστεί η ισορροπία του μαγνησίου στον οργανισμό μας;

  1. Να μην πίνουμε ανθρακούχα ποτά σε τακτική βάση.

  Τα φωσφορικά άλατα, ουσίες που απαντάται σε όλα σχεδόν τα σκούρα αναψυκτικά, συνδέονται με το μαγνήσιο στο εσωτερικό του πεπτικού σωλήνα δημιουργώντας ένα αδιάσπαστο σύμπλοκο, καθιστώντας το μαγνήσιο μη διαθέσιμο από τον οργανισμό.

  2. Να μην τρώμε συχνά έτοιμα γλυκά, καραμέλες, σοκολάτες ή άλλα γλυκά του εμπορίου.

  Η ραφιναρισμένη-επεξεργασμένη ζάχαρη των έτοιμων γλυκών του εμπορίου, κάνει το σώμα να αποβάλλει το πολύτιμο μαγνήσιο μέσω των νεφρών και άρα δημιουργείται έλλειψη μαγνησίου. Εάν εμείς θέλουμε να παρασκευάσουμε γλυκά, είναι καλό να έχουν λιγότερη και καστανή ή μαύρη ζάχαρη.

  3. Νιώθουμε πολύ άγχος στη ζωή μας; Είναι φαύλος κύκλος!

  Το συναισθηματικό στρες είναι μια από τις κύριες αιτίες της ανεπάρκειας μαγνησίου ενώ από την άλλη μεριά, η ίδια η έλλειψη μαγνησίου τείνει να μεγεθύνει την αντίδραση του οργανισμού μας στο στρες, επιδεινώνοντας το όλο πρόβλημα.

  4. Να μην πίνουμε πολύ καφέ, τσάι ή άλλα καφεϊνούχα ποτά μέσα στην ημέρα.

  Αν πίνουμε ποτά που περιέχουν καφεΐνη, όπως ο καφές, το τσάι, η σόδα και τα ενεργειακά ποτά τακτικά, τότε αυξάνουμε σημαντικά τον κίνδυνο για την έλλειψη του μαγνησίου. Η παρουσία καφεΐνης στον οργανισμό, δίνει το σήμα στα νεφρά να αποβάλλουν επιπλέον μαγνήσιο, ανεξάρτητα από την κατάσταση του σώματος, προκαλώντας έτσι σοβαρό έλλειμμα μαγνησίου στον οργανισμό.

  5. Να προσέχουμε την λήψη διουρητικών, των φάρμακων για την καρδιά, τις θεραπείες για το άσθμα, την λήψη αντισυλληπτικών χαπιών ή την θεραπεία υποκατάστασης οιστρογόνων.

  Οι επιδράσεις ορισμένων φαρμάκων στον οργανισμό μεταξύ άλλων, αποδεδειγμένα μειώνουν τα επίπεδα του μαγνησίου στο σώμα με αποτέλεσμα την αύξηση της απώλειας μέσω απέκκρισης του από τους νεφρούς..

  6. Να μην πίνουμε περισσότερο από επτά αλκοολούχα ποτά την εβδομάδα.

  Η αυξημένη πρόσληψη αλκοόλ μειώνει την διάθεση του μαγνησίου στα κύτταρα, αυξάνοντας την απέκκριση του από τα νεφρά. Το αλκοόλ είναι υπεύθυνο και για την μειωμένη δραστηριότητα του πεπτικού συστήματος που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια της βιταμίνης D, κάτι που συντελεί σε χαμηλά επίπεδα μαγνησίου.

  Πηγή: laimitomos.com  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK