Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μήνυμα στην Άγκυρα από τους κομάντο και το Hovercraft του Πολεμικού Ναυτικού

  Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο από την άσκηση στον Σαρωνικό. Άριστη συνεργασία των Ειδικών Δυνάμεων με το εντυπωσακό Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς (ΠΤΜ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ.

  Μηνύματα αποτροπής προς πάσα κατεύθυνση στέλνουν συνεχώς οι Ένοπλες Δυνάμεις, την ώρα που το τουρκικό καθεστώς επιμένει να προκαλεί και να απειλεί τον Ελληνισμό.

  Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στην Αθήνα απαντούν στην Άγκυρα τόσο σε διπλωματικό επίπεδο, όσο και σε στρατιωτικό, με πλήρη εγρήγορση σε ξηρά, αέρα και θάλασσα. Το σύνολο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται σε επιφυλακή εδώ και μήνες, αποδεικνύοντας επί του πεδίου το υψηλότατο επίπεδο ετοιμότητας και αποφασιστικότητας.

  Με στόχο να διατηρηθεί το κορυφαίο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έχει δώσει εντολή να μην υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση στο προσωπικό των τριών Κλάδων, μιας και οι Τούρκοι είναι απρόβλεπτοι και ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσουν μια νέα κρίση στο Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο. Υψηλού συμβολισμού άλλωστε ήταν και το εντυπωσιακό άλμα με αλεξίπτωτο που πραγματοποίησε την Πέμπτη (28.01) ο πρασινοσκούφης Αρχηγός, διαμηνύοντας πως η Χώρα μας είναι πανέτοιμη ανά πάσα στιγμή, από τον επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη.

  Στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε Άσκηση Συνεργασίας Δυνάμεων της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) και του Πλοίου Ταχείας Μεταφοράς (ΠΤΜ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού κόλπου.

  Η συνεκπαίδευση σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) και περιελάβανε εξειδικευμένα αντικείμενα διεξαγωγής Ειδικών Επιχειρήσεων.

  Η εν λόγω Άσκηση είχε ως σκοπό την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων, καθώς και του επιπέδου συνεργασίας τους κατά την σχεδίαση και εκτέλεση των εν λόγω επιχειρήσεων στο ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον του Αιγαίου.

  ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

  Πηγή: newsbomb.gr  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK