Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Κορονοϊός: “Φρένο” σε 19.000 ασυμπτωματικούς φορείς με τα self test

    Διευρύνεται η χρήση των self test σε όλους τους εργαζόμενους, με στόχο να εντοπίζονται έγκαιρα οι ασυμπτωματικοί φορείς, ενώ την ίδια στιγμή επιταχύνονται οι εμβολιασμοί, προκειμένου να χτιστεί το ταχύτερο δυνατόν το “τείχος ανοσίας”. Τα self test έχουν χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως ένα σημαντικό εργαλείο, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού μέσα στα σπίτια, τους εργασιακούς χώρους και τα σχολεία, ενώ θεωρείται ότι θα βοηθήσουν προκειμένου τα όποια βήματα επιστροφής στην κανονικότητα να γίνονται με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

    Είναι ενδεικτικό, ότι όπως έγινε γνωστό στην ενημέρωση της Παρασκευής, με την αξιοποίηση των self test από τις 8 Απριλίου και μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί πάνω από 19.000 ασυμπτωματικοί φορείς. “Η έγκαιρη διάγνωση τούς έδωσε τη δυνατότητα να προστατεύσουν την οικογένειά τους, τους συναδέλφους τους, αλλά και τους φίλους τους”, όπως επισήμανε η Βάνα Παπαευαγγέλου, υπογραμμίζοντας τη σημαντική συμβολή των αυτοδιαγνωστικών τεστ στη μείωση της διασποράς. “Είδαμε δε στην πράξη ότι δουλεύουν καλά. Μόλις 0,2% βγαίνουν θετικά, που στην πλειοψηφία τους επιβεβαιώνονται και στη συνέχεια με επανεξέταση σε δομές υγείας”, συμπλήρωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μέχρι σήμερα περισσότερα από 13 εκατομμύρια συσκευές έχουν διατεθεί σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια πολίτες και διευκρίνισε ότι σχεδόν 9 εκατομμύρια δηλώσεις έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας, ήταν 19.641 μέχρι αργά χθες το βράδυ, είπε συγκεκριμένα ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.