Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Κορονοϊός: Μητέρα θα εμβολιάσει τα παιδιά της κρυφά από τον αρνητή πατέρα τους

  Πιο αποφασισμένη από ποτέ να εμβολιάσει τα δύο παιδιά της «στα κρυφά» από τον αρνητή και αντιεμβολιαστή πατέρα τους, δηλώνει μια μητέρα.

  «Αποφάσισα να εμβολιάσω τα παιδιά χωρίς την έγκριση του συζύγου γιατί ο σύζυγος είναι αρνητής και αντιεμβολιαστής. Βέβαια δεν γνωρίζω τι κυρώσεις θα υπάρχουν» ανέφερε η ίδια μιλώντας στο “LIVENEWS”.

  «Δε θεωρώ ότι θα έχει πρόβλημα γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποδειχθεί ότι την ώρα που έκλεισαν το ραντεβού υπήρχε διαφωνία ή δεν υπήρχε» τονίζει η δικηγόρος Ιφιγένεια Βασιλοπούλου.

  Οι κυρώσεις όμως δεν είναι οι μοναδικές που φοβίζουν τη νεαρή μητέρα, καθώς ο σύζυγος έχει απειλήσει ουκ ολίγες φορές τη σωματική της ακεραιότητα. «Μου είπε ότι εάν τα εμβολιάσω, θα με σκοτώσει. Το έχει ξεκαθαρίσει αυτό. Υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση» ανέφερε η νεαρή μητέρα.

  Η ημερομηνία εμβολιασμού των παιδιών πλησιάζει και η νεαρή τονίζει ότι θα το αποκαλύψει στον πατέρα εκ των υστέρων και σε δημόσιο χώρο καθώς φοβάται μέχρι και τη χειροδικία. «Θα το πω εκ των υστέρων και θα φροντίσω για πάρα πολλούς λόγους να του το κοινοποιήσω σε χώρο με κόσμο. Δεν θέλω να είμαστε οι δυο μας γιατί φοβάμαι την αντίδρασή του» δήλωσε.

  εμβολιασμοί παιδιών μητέρα

  Τη λύση θα δώσουν τα δικαστήρια

  Σε περίπτωση που ο αρνητής πατέρας κινηθεί νομικά, τη λύση θα δώσει το δικαστήριο, με τον γονιό όμως που αρνείται τον εμβολιασμό να κινδυνεύει μέχρι και με αφαίρεση γονικής μέριμνας.

  «Ο γονέας που αρνείται αδικαιολόγητα θα πρέπει να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του αυτόν τον κίνδυνο της αφαίρεσης της γονικής μέριμνας. Τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα αν μιλούσαμε για εν διαστάσει συζύγους, εκεί όπου την απόφαση την παίρνει ένας», αναφέρει η δικηγόρος Ιφιγένεια Βασιλοπούλου.

  Όπως αποκαλύπτει στην Ελλάδα υπήρξε και περίπτωση ενός 14χρονου παιδιού που απευθύνθηκε στην εισαγγελία για να εμβολιαστεί καθώς και οι δύο γονείς του ήταν αρνητές.

  «Οι γονείς ήταν αρνητές, ο εισαγγελέας διέταξε τον εμβολιασμό. Πριν διαταχθεί η εισαγγελική παραγγελία, ο εισαγγελέας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς και τελικά τον συνόδευσαν να εμβολιαστεί» ανέφερε η δικηγόρος.  Όταν το ανήλικο δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί και οι γονείς θέλουν, στην περίπτωση αυτήν αποφασίζουν μόνο οι γονείς.

  Σε άλλη περίπτωση ο πατέρας έστειλε εξώδικο στην πρώην γυναίκα του για τα self test

  «Μέσω του ΑΜΚΑ ανακάλυψε ότι η μητέρα δεν εφοδιάζεται με τα self test που δίνει η κυβέρνηση για τα παιδιά. Ο πατέρας έστειλε εξώδικο στην μητέρα για να επιτρέψει τον εμβολιασμό του παιδιού. Δεν πήραμε απάντηση και είμαστε σε διαπραγματεύσεις», σημείωσε η κα Βασιλοπούλου.  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK