Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Κινητοποίηση στο Κέντρο της Ελευσίνας την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, στις 5 μ.μ.

  Κινητοποίηση στο Κέντρο της Ελευσίνας την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, στις 5 μ.μ. – Για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της επιδημίας στη Δ.Αττική απαιτείται να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους εργασιακούς χώρους, τα σχολεία, τις συγκοινωνίες και να ενισχυθεί το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας. τονίζει στην ανακοίνωσή το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

  Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

  Αν και η επιδημιολογική εικόνα εξακολουθεί να επιβεβαιώνει την εξάπλωση της επιδημίας στη Δυτική Αττική, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας εργαζομένων και κατοίκων αλλά συνεχίζει να «κουνάει το δάκτυλο» απειλητικά στις λαϊκές οικογένειες, που πληρώνουν με αυξανόμενη ανεργία και φτώχεια τις συνέπειες της επιδημίας.

  Συνεχίζεται η αστυνόμευση της περιοχής και η επίκληση της «ατομικής ευθύνης», ενώ ταυτόχρονα οι χώροι δουλειάς και οι συγκοινωνίες παραμένουν εστίες εξάπλωσης της επιδημίας και οι παιδικοί, σταθμοί, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία «άνοιξαν» χωρίς να παρθεί κανένα πρόσθετο μέτρο για την υγεία χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών..

  Αντί, η κυβέρνηση να επιβάλλει στην εργοδοσία να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, περιορίζεται σε συστάσεις προς τους εργοδότες, οι οποίοι, σε πολλές περιπτώσεις, συνεχίζουν να εκβιάζουν εργαζόμενους να μη δηλώνουν θετικά κρούσματα.

  Δεν γίνονται συστηματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας, γιατί οι κυβερνήσεις διατηρούν σκόπιμα υποστελεχωμένους τους αντίστοιχους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ενώ και οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ δεν γίνονται με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, όπου τα κρούσματα δε δημοσιοποιούνται και τα υγειονομικά πρωτόκολλα παραβιάζονται συστηματικά.

  Αντί να αυξήσει τα δρομολόγια του Προαστιακού και να αποκαταστήσει τις κατηργημένες λεωφορειακές γραμμές Α16, Β16 και Γ16, για να μειώσει τον επικίνδυνο συνωστισμό και την καθημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων εργαζομένων και κατοίκων, η κυβέρνηση αξιοποιεί την επιδημία για να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και τις Συμπράξεις με τον Ιδιωτικό τομέα.

  Η εξάπλωση της επιδημίας διευκολύνεται από την ήδη επιβαρυμένη υγεία χιλιάδων εργαζομένων και κατοίκων από την συνεχιζόμενη παρουσία του ΧΥΤΑ Φυλής και την υπερσυγκέντρωση ρυπογόνων βιομηχανικών δραστηριοτήτων, όπως καταγράφεται και από την πρόσφατη μελέτη του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

  Αυτό που επιβεβαιώνει η εξάπλωση της επιδημίας COVID-19 είναι αυτό που αναδείχθηκε και με τις πλημμύρες στη Μάνδρα, με την «υγειονομική βόμβα» της χωματερής αλλά και με τα συνεχιζόμενα θανατηφόρα «εργατικά ατυχήματα», με αποκορύφωμα τις πολύνεκρες εκρήξεις σε διυλιστήρια της περιοχής.

  Ότι, δηλαδή, ο κύριος επιβαρυντικός παράγοντας για την υγεία και τη ζωή μας είναι οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και κατοίκων ολόκληρης της Δυτικής Αττικής, που συμπεριλαμβάνουν τις εγκληματικές ελλείψεις σε αναγκαίες υποδομές και στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

  Επισημαίνουμε ότι οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στις δημόσιες μονάδες της περιοχής θα μεγαλώσουν με τη νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία κατά 572 εκατ. ευρώ.

  Αντί για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την υγεία των λαϊκών οικογενειών, η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί την επιδημία για να «ξεφορτωθούν» όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει και να επεκτείνει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία και Πρόνοια.

  Γι’ αυτό, στο «Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας» (Έκθεση επιτροπής Πισσαρίδη), που αποτελεί τη βάση για τα νέα «Μνημόνια», καταγράφεται ότι η επιδημία «δημιουργεί και σημαντικές ευκαιρίες για τον τομέα υγείας στην Ελλάδα και κυρίως τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.».

  Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας με νέες κινητοποιήσεις, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο και την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας.

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Ο Πρόεδρος                                               Η Γραμματέας
  Βαρδαβάκης Μανώλης                              Φεργάδη Αννα  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK