Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  ΚΕΔΕ Προς τη σωστή κατεύθυνση ο νέος Εκλογικός νόμος. Θα επιδιώξουμε αλλαγές.

  Προς τη σωστή κατεύθυνση ο νέος Εκλογικός νόμος. Θα επιδιώξουμε αλλαγές, είναι η θέση της ΚΕΔΕ , όπως επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Δημήτρης Παπαστεργίου

  Ο κ. Παπαστεργίου υποστήριξε ότι το σχέδιο νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που κατατέθηκε, έχει λάβει υπόψη του τις περισσότερες από τις αλλαγές που ζήτησε η ΚΕΔΕ.

  Απαιτούνται όμως επιπλέον συζήτηση και διορθώσεις κυρίως στο θέμα που αφορά τη μείωση του αριθμού των δημοτικών συμβούλων, το ύψος των παραβόλων για υποβολή υποψηφιότητας που κρίνονται υπέρογκα, αλλά και για τον τρόπο εκλογής των Προέδρων των δημοτικών κοινοτήτων.

  Η ΚΕΔΕ εμμένει στη θέση  ότι Πρόεδρος πρέπει να εκλέγεται ο πρώτος σε ψήφους του πρώτου συνδυασμού στην εκάστοτε Δημοτική Κοινότητα.

  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δημήτρης Παπαστεργίου,η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι ο εκλογικός νόμος κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και δίνει λύση στο ζήτημα της κυβερνησιμότητας που δημιούργησε η εφαρμογή της απλής αναλογικής.

  Όποιες αλλαγές πιστεύουμε ότι χρειάζονται, θα τις θέσουμε κατά την παρουσία μας στη Βουλή στην διαδικασία των ακροάσεων.

  Νέα έκτακτη Χρηματοδότηση των Δήμων

  Ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε το ΔΣ ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Αν. Υπουργού Εσωτερικών, εξασφαλίστηκε επιπλέον χρηματοδότηση των Δήμων ύψους 50 εκ. ευρώ για την κάλυψη των εξόδων αλλά και των μειωμένων εσόδων που προέκυψαν στην πανδημία. Η ΚΕΔΕ αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις για τα κριτήρια κατανομής του κονδυλίου.  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK