Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση σε βάρος γνωστού προσώπου του θεάτρου

  Η πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη από το χώρο του θεάτρου κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

  Η πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη από τον χώρο του θεάτρου κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Τα καταγγελλόμενα αδικήματα αφορούν σε περίοδο που το θύμα ήταν ανήλικο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπο που δεν έχει σχέση με τον χώρο του θεάτρου προχώρησε στην υποβολή της μήνυσης καταγγέλλοντας τον σκηνοθέτη. Μάλιστα, ο μηνυτής φέρεται να καταγγέλλει βιασμό και αποπλάνηση ενώ ήταν σε ηλικία 15 ετών.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, τα καταγγελλόμμενα περιστατικά φέρονται να έχουν συμβεί περίπου πριν 15 έτη. Κατά συνέπεια, πρέπει να ερευνηθεί από τον εισαγγελέα το εάν έχουν παραγραφεί, με το ενδεχόμενο αυτό να είναι το πιθανότερο.

  Επισημαίνεται, πως δεν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που πρόσφατα προέβη σε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

  Την ίδια ώρα σωρεία καταγγελιών έχει δεχθεί το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και ο Πρόεδρός του, Σπύρος Μπιμπίλας, για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ή λεκτικής και σωματικής βίας στο θεατρικό σανίδι.

  Αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας ζητά ο ηθοποιός που καταγγέλλει σκηνοθέτη

  Το πρωί έγινε γνωστό ότι την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας ζητά ο ηθοποιός που κατήγγειλε σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση.

  Εν αναμονή μιας αυτεπάγγελτης παρέμβασης από την Εισαγγελία βρίσκεται ο πρώην ηθοποιός, ο οποίος μέσω συνέντευξης κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από γνωστό σκηνοθέτη.

  Ωστόσο, αν η Δικαιοσύνη δεν παρέμβει, ο ίδιος επιφυλάσσεται να κινηθεί νομικά σε βάρος του σκηνοθέτη και να τον κατονομάσει στις Αρχές. «Ο εντολέας μου έχει πλήρη συνείδηση της σοβαρότητας των καταγγελιών του. Από την άλλη επειδή είναι βαρύτατα εγκλήματα, που έχει υποστεί, αφορούν όμως την προσωπική του ζωή, επιθυμεί σε κάθε περίπτωση να διατηρήσει αυτή τη στιγμή το πρόσωπό του και το όνομά του έξω από τη δημοσιότητα. Από την άλλη, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να επιδείξει τα αντανακλαστικά που προσφάτως έχει επιδείξει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και να κινηθεί αυτεπαγγέλτως, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία για να εκτιμήσει τι προκύπτει και για ποια εγκλήματα μπορεί να ασκηθούν διώξεις» δήλωσε ο δικηγόρος του καταγγέλλοντος Γ. Βλάχος.

  Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για μια ανώνυμη καταγγελία, αλλά αποτελεί επιλογή του εντολέα του να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του λόγω της βαθιάς προσωπικής φύσης των εγκλημάτων που καταγγέλλει.

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK