Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Καλαμάτα – Ενημέρωση, συντονισμός και δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

  Στην Καλαμάτα , ενημέρωση , συντονισμός και δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού σε τοπικό επίπεδο , αποτέλεσαν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2020, μεταξύ του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας του ΕΚΠΑ και Επιστημονικού Συμβούλου του Δημάρχου Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, και της Γ.Γ. του Δήμου Μαρίας Νταμάτη.

  Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν οι έως τώρα δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης καθώς και προτάσεις που αφορούν στον προγραμματισμό για το αμέσως επόμενο διάστημα, τόσο κατά την περίοδο των εμβολιασμών, όσο και για την προετοιμασία που απαιτείται να υπάρξει για τη μετά-Covid εποχή.

  Συμφωνήθηκε να υπάρξει σε πρώτη φάση αξιολόγηση από πιστοποιημένο φορέα των έως τώρα δράσεων – μέτρων του Δήμου και να καταγραφούν τυχόν αδυναμίες ή δυνατότητες βελτίωσης.

  Να εξεταστεί η εγγραφή του Δήμου Καλαμάτας στο Δίκτυο Υγειών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Επίσης να εκκινήσει μία ενημερωτική εκστρατεία για τους εμβολιασμούς, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου ερωτήσεων – απαντήσεων από ειδικούς για θέματα που απασχολούν ή ενδιαφέρουν τον κόσμο σχετικά με το εμβόλιο κ.λπ.

  Ακόμα, ο Δήμος θα φροντίσει μέσω των κοινωνικών του δομών, να ενημερώσει – εξυπηρετήσει ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού καθώς και να βοηθήσει στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του στην καταγραφή τους στον κατάλογο εμβολιασμού.

  Τέλος θα συνεχιστούν οι απολυμάνσεις με έμφαση στα σχολεία, ενόψει και του ανοίγματός τους, καθώς και η συνεργασία με τις τοπικές δομές Υγείας, προκειμένου να υπάρξουν δειγματοληπτικά τεστ για Covid-19 στην εκπαιδευτική κοινότητα.

  Άλλωστε ενόψει του ανοίγματος των σχολείων προγραμματίζεται νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας.  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK