Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Κίνδυνος “Κ. Μητσοτάκης” Ρ. Δούρου από Χαλκιδική

  “Οι πολίτες βλέπουν τον κ. Μητσοτάκη όχι ως Μωυσή ή Ηρακλή αλλά ως τον καταστροφέα των ζωών τους, της επαγγελματικής, οικονομικής, κοινωνικής τους ζωής, ως μέρος του προβλήματος”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου μιλώντας στη δημοσιογράφο Ελένη Στεργιούδη, στην εκπομπή “Πρωϊνές Σελίδες” στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, τον οποίο επισκέπτεται στο πλαίσιο 3ήμερης περιοδείας της στην Χαλκιδική. “Αυτή η κυβέρνηση έδωσε 7.5 δις σε απευθείας αναθέσεις, όπως για παράδειγμα, για γάντια και μάσκες από επιπλοποιία των Σερρών αντί για πολιτικές ελάφρυνσης της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας”, συνέχισε η ίδια.

  “Ο κ. Μητσοτάκης έχει προτεραιότητα να στηρίξει εκείνους που τον βοήθησαν να αναρριχηθεί στην εξουσία και όχι τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες”, συνέχισε η ίδια, τονίζοντας ότι οι πολίτες διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση δεν κάνει ό,τι κάνουν άλλες, όχι αριστερές, κυβερνήσεις στην Ευρώπη, δεν κάνει ό,τι προτείνει η συντηρητική Κομισιόν για την προστασία των πολιτών από την κρίση ακρίβειας. “Ο πολιτικά ομογάλακτος κ. Μητσοτάκης δεν προχωρά τέτοιες πολιτικές για τη μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, το πλαφόν στην χονδρική τιμή πώλησης στην ενέργεια, για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας”.

  Με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χαλκιδικής

  “Διαπιστώνουμε, και αυτό το λένε διεθνείς οργανισμοί, ο ΟΟΣΑ, ότι η Ελλάδα μετά από 2.5 χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη έχει μείνει πίσω σε θέματα ελευθερίας του Τύπου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στα εργασιακά, δεν ανταποκρίνεται καν στην ενεργειακή κρίση”.

  “Εμείς σήμερα περιοδεύουμε στη χώρα για να σπάσουμε την ομερτά των ΜΜΕ για τα οποία οι παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ όταν παρουσιάζονται, είναι τελευταία είδηση. Και να θέσουμε στη βάσανο των τοπικών κοινωνιών τις προγραμματικές θέσεις που προτείνουμε εγκαίρως, χωρίς να περιμένουμε την προκήρυξη των εκλογών για να παρουσιάσουμε ένα ευκαιριακό πρόγραμμα, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Το ίδιο έχουμε κάνει και με τον απολογισμό της κυβερνητικής μας θητείας από τον Μάρτιο του 2020”.

  “Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ δίνει διμέτωπο αγώνα, από τη μια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σωρεύονται και από την άλλη για την αλλαγή του ηθικού υποδείγματος εξουσίας που τροφοδοτεί ο κ. Μητσοτάκης, απαξιώνοντας την πολιτική μέσα από την προώθηση του ‘όλοι ίδιοι είναι’. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και το αποδεικνύουμε καθημερινά, δίνοντας ελπίδα στους νέους”

  Η ίδια, αφού παρατήρησε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την περιφέρεια και τις τοπικές κοινωνίες, υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας πρέπει να διανύσει πολύ δρόμο για να φθάσει στο επίπεδο άλλων χωρών με μεγάλη παράδοση. Και αυτό με ευθύνη όλων το κυβερνήσεων ως το 2015, όταν η κυβέρνηση Τσίπρα άλλαξε τα δεδομένα.

  Η Ρένα Δούρου στη συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Πολυγύρου κ. Χρήστο Βορδό

  Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Πολυγύρου

  Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Πολυγύρου Χρήστο Βορδό, στο Δημαρχείο Πολυγύρου είχε η Ρένα Δούρου μαζί με την Κυριακή Μάλαμα, βουλεύτρια, αναπληρώτρια τομεάρχη Μακεδονίας Θράκης, τον Κώστα Γκοντίνο, συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χαλκιδικής και τον  Δημήτρη Κυργιαφίνη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πολυγύρου «Συνεργασία Πολιτών».  Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με τη θέρμανση των σχολικών μονάδων, τα θέματα του οδικού δικτύου και των ορεινών δήμων.

  “Σήμερα ζούμε ακριβώς μια δύσκολη συγκυρία στην οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να βρεθεί στο πλευρό των πολιτών. Όμως από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησής της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε βίαια τέλος στη φωτεινή παρένθεση που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, κτίζοντας, για πρώτη φορά, μια εποικοδομητική σχέση μεταξύ της περιφέρειας και της κεντρικής εξουσίας, μέσα από τα αναπτυξιακά περιφερειακά συνέδρια”, παρατήρησε μετά από τη συνάντηση η Ρένα Δούρου. “Επί χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμετωπιζόταν από τα κόμματα εξουσίας ως το μακρύ χέρι της κεντρικής κυβέρνησης και οι αυτοδιοικητικές εκλογές ως δωρεάν έξιτ πολ”, συμπλήρωσε, θυμίζοντας ότι για το λόγο αυτόν ο “Μανώλης Γλέζος έλεγε ότι έχουμε ετεροδιοίκηση και όχι αυτοδιοίκηση”.

  Την Πέμπτη το απόγευμα η Ρένα Δούρου είχε συνάντηση με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Χαλκιδικής.

  Ενώ νωρίς το απόγευμα θα είναι εισηγήτρια σε συνάντηση αυτοδιοικητικών Α’ και Β’ βαθμού, που οργανώνει το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Χαλκιδικής, με θέμα “τα κρίσιμα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην χώρα και ειδικά στο Νομό Χαλκιδικής”. Και στις 20.00 θα είναι ομιλήτρια σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.

     Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK