Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Κίνα Ολυμπιακοί: Οι 200 ​​και πλέον αθλητές των ΗΠΑ που θα κατευθυνθούν στο Πεκίνο είναι πλήρως εμβολιασμένοι

  Κίνα Ολυμπιακοί: Ο κορυφαίος γιατρός της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ λέει ότι όλοι οι 200 ​​και πλέον αθλητές που θα κατευθυνθούν στο Πεκίνο για τους Χειμερινούς Αγώνες τον επόμενο μήνα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και ούτε ένας δεν ζήτησε ιατρική εξαίρεση. Ο επικεφαλής ιατρικός διευθυντής Jonathan Finnoff είπε στο Associated Press ότι η περίοδος καραντίνας 21 ημερών που απαιτεί η ΔΟΕ για τους μη εμβολιασμένους συμμετέχοντες, σε συνδυασμό με την εκπαίδευση που παρείχε η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ, «είχε πραγματικά απήχηση στους αθλητές».

  “Ο εμβολιασμός είναι κατά κάποιο τρόπο η βάση του πρωτοκόλλου μετριασμού της COVID-19”, δήλωσε ο Finnoff την Πέμπτη.

  Τον Σεπτέμβριο, η  Ολυμπιακή & Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών USOPC εισήγαγε μια πολιτική που απαιτεί από τους αθλητές των ΗΠΑ να έχουν εμβολιαστεί πλήρως έως την 1η Δεκεμβρίου, εκτός εάν είχαν ιατρική εξαίρεση.

  Περίπου ένα μήνα αργότερα, η ΔΟΕ εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές που απαιτούσαν πλήρη εμβολιασμό ή περίοδο καραντίνας τριών εβδομάδων κατά την είσοδο στην Κίνα. Προχωρώντας στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο πέρυσι, ο Finnoff υπολόγισε ότι 100 από τους περισσότερους από τους 600 Αμερικανούς που αγωνίστηκαν δεν είχαν εμβολιαστεί. Οι ΗΠΑ θα οριστικοποιήσουν τα μέλη της χειμερινής ομάδας αυτή την εβδομάδα. Αναμένεται να περιλαμβάνει περίπου 240 αθλητές.

  Η πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι ακόμη σε εξέλιξη, αλλά ο Finnoff είπε μέχρι στιγμής ότι η  Ολυμπιακή & Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών USOPC δεν έχει λάβει αιτήματα για εξαιρέσεις από πιθανούς Παραολυμπιονίκες. Η  Ολυμπιακή & Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών USOPC οργανώνει δοκιμές και πτήσεις για τους αθλητές, πολλοί από τους οποίους θα πάνε στο Πεκίνο με πτήσεις τσάρτερ.

  Όλοι χρειάζονται δύο αρνητικά τεστ — ένα εντός 96 ωρών από την πτήση τους προς την Κίνα και ένα άλλο εντός 72 ωρών. Η ομοσπονδία πραγματοποιεί περισσότερες ενημερωτικές συναντήσεις με αθλητές την επόμενη εβδομάδα, στις οποίες θα επαναλάβει την απαίτηση των αθλητών να τηρούν τους νόμους της χώρας υποδοχής όταν εξετάζουν οποιοδήποτε είδος διαμαρτυρίας ή διαδήλωσης. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, μια ομάδα ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα προέτρεψε τους αθλητές να μην επικρίνουν την Κίνα φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να διωχθούν.

  «Σίγουρα, η κουλτούρα και οι νόμοι της Κίνας διαφέρουν από τους δικούς μας», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Sarah Hirshland.

  “Και έχουμε καθήκον και υποχρέωση να βεβαιωθούμε ότι είναι καλά ενημερωμένοι. Ταυτόχρονα, πρέπει να τους διαβεβαιώσουμε ότι έχουν μια ισχυρή ομάδα υποστήριξης πίσω τους στην πορεία.”

  Με τις αναφορές να στροβιλίζονται ότι οι προσωπικές πληροφορίες θα μπορούσαν να παραβιαστούν στο Διαδίκτυο στην Κίνα, η  Ολυμπιακή & Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών USOPC ενώθηκε με ορισμένες άλλες χώρες λέγοντας στους αθλητές να φέρουν τηλέφωνα με καύση αν είναι δυνατόν.

  Η στρατηγική «Μηδενικής COVID» της Κίνας δοκιμάζει το Πεκίνο καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες παρουσιάζουν βίντεο

  Ο Hirshland χαρακτήρισε την απόφαση του NBC νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα να μην στείλει ρεπόρτερ για να καλύψει τα παιχνίδια, μια περίπτωση που το δίκτυο έκανε «τον σωστό σχεδιασμό επιχειρηματικής συνέχειας» για να διασφαλίσει ότι μπορεί να προσφέρει πλήρη κάλυψη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Hirshland δεν θα δεσμευόταν σε μια πρόβλεψη μεταλλίων. Επισήμανε μάλιστα ότι οι Η.Π.Α. προχωρούν στους αγώνες με 11 αθλητές που κατατάσσονται στο Νο. 1 στους αντίστοιχους κλάδους τους.

  Αυτό περιλαμβάνει τη Mikaela Shiffrin στη γενική κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Alpine και τον Red Gerard στη λίστα World Snowboard Points για slopestyle.

  Οι ΗΠΑ κέρδισαν 23 μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, καλά για την τέταρτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων. «Προστίθεται η δυνατότητα για την COVID και αντιμετωπίζουμε την ίδια πραγματικότητα με την είσοδο στο Τόκιο, χωρίς να είμαστε σίγουροι πώς θα είναι οι γραμμές εκκίνησης», είπε ο Hirshland. “Αλλά δεν βρισκόμαστε σε διαφορετική κατάσταση από τον υπόλοιπο κόσμο. Όλοι αντιμετωπίζουμε τις ίδιες προκλήσεις.”

  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK