Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022
spot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ισχυρότερος ρόλος της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ για τα φάρμακα

  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την Τετάρτη την προσωρινή συμφωνία για την αύξηση των εξουσιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

  Η συμφωνία με το Συμβούλιο, η οποία επιτεύχθηκε στo τέλος Οκτωβρίου 2021, έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι η ΕΕ θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη για τη διαχείριση μελλοντικών κρίσεων στον τομέα της υγείας μέσω της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των ελλείψεων φαρμάκων και ιατρικών συσκευών, της στενότερης συμμετοχής όλων των παραγόντων της αλυσίδας εφοδιασμού, καθώς και της αύξησης της διαφάνειας όσον αφορά τις κλινικές δοκιμές και τις άδειες κυκλοφορίας φαρμακευτικών προϊόντων.

  Μετά την τελική ψηφοφορία στην ολομέλεια, το κείμενο θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ. Ο κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαρτίου 2022.

  Στο πλαίσιο της οικοδόμησης μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, η Επιτροπή πρότεινε στις 11 Νοεμβρίου 2020 ένα νέο πλαίσιο υγειονομικής ασφάλειας κατάλληλο για τις μελλοντικές προκλήσεις στον τομέα της υγείας, με βάση τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την καταπολέμηση της νόσου COVID-19, το οποίο περιλαμβάνει πρόταση για την αύξηση των εξουσιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK