Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Η Όμικρον προκαλεί… “αναταράξεις” – Δεν φαντάζεστε πόσες πτήσεις ακυρώθηκαν

  Ανησυχία επικρατεί σε ολόκληρο τον κόσμο για την παραλλαγή Όμικρον, με πολλές χώρες να έχουν ήδη λάβει νέα περιοριστικά μέτρα.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν περισσότερες από 4.500 εμπορικές πτήσεις το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον δημιούργησαν μεγαλύτερη αβεβαιότητα και δυσκολίες για τους ταξιδιώτες των εορτών.

  Αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο ακύρωσαν τουλάχιστον 2.401 πτήσεις χθες, παραμονή Χριστουγέννων, που τυπικά είναι μια ημέρα με μεγάλη κίνηση στα αεροδρόμια, σύμφωνα με την καταμέτρηση του ιστότοπου FlightAware.com. Επίσης, καθυστερήσεις καταγράφηκαν σε ακόμη 10.000 πτήσεις.

  Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 1.779 πτήσεις ακυρώθηκαν σε όλο τον κόσμο την ημέρα των Χριστουγέννων, όπως και άλλες 402 που είχαν προγραμματιστεί για αύριο, Κυριακή.

  Η αεροπορική κίνηση εντός των ΗΠΑ, καθώς και προς ή από τη χώρα, αντιστοιχεί σε πάνω από το ένα τέταρτο όλων των πτήσεων που ακυρώθηκαν για το Σαββατοκύριακο αυτό, σύμφωνα με τα στοιχεία της FlightAware.

  πτήσεις ακυρώσεις

  Μεταξύ των πρώτων αμερικανικών εταιρειών που ανακοίνωσαν κύμα ακυρώσεων για το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων ήταν η United Airlines και η Delta Air Lines, που μαζί ματαίωσαν, μόνο χθες, σχεδόν 280 πτήσεις, επικαλούμενες ελλείψεις προσωπικού εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων.

  Τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κορονοϊού τις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί λόγω του ιδιαιτέρως μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον, που πρώτη φορά εντοπίστηκε τον Νοέμβριο και σήμερα αντιστοιχεί σχεδόν στα τρία τέταρτα των μολύνσεων στις ΗΠΑ, ακόμη και στο 90% των περιστατικών σε κάποιες περιοχές.

  Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 45% στα 179.000 ανά ημέρα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

  Μόνο χθες, η Νέα Υόρκη κατέγραψε πάνω από 44.000 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις, ξεπερνώντας το ημερήσιο ρεκόρ της συγκεκριμένης πολιτείας. Τουλάχιστον άλλες 10 πολιτείες κατέγραψαν νέα ρεκόρ κρουσμάτων μέσα σε 24 ώρες την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

   

     Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK