Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  “Η Τέχνη της καραντίνας”- Eγκαίνια της έκθεσης της Ιωάννας Λαχανά

  “Η Τέχνη της καραντίνας”- Eγκαίνια της έκθεσης της Ιωάννας Λαχανά την Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021 στις 730 μ.μ. στο Comme il FauX Bar της πλατείας Καρύτση

  “Η Τέχνη της καραντίνας” τιτλοφορείται η έκθεση της γνωστής Νομικού – Ποινικολόγου , που ξεπερνά τα στενά όρια της Νομικής για να επιδοθεί με αξιοσύνη και δημιουργική φαντασία στην εικαστική αποτύπωση της δικής της αλήθειας , πανανθρώπινης και αλληλέγγυας

  Η Ιωάννα Λαχανά είναι πάνω από όλα μια καλή φίλη , σταθερή αρθρογράφος της aftodioikisinews , νομική σύμβουλος της ψηφιακής μας έκδοσης , με θέσεις και συγκροτημένη άποψη για το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι .

  Παρορμητική , σχεδόν ατίθαση , εκφράζεται δυνατά , χωρίς φτιασιδώματα και καθωσπρεπισμούς.

  Όμως ταυτόχρονα , μέσα από την πλούσια και ανόθευτη εκφραστικότητά της αναδύεται η ειλικρινής ευγένεια απέναντι στον άνθρωπο , την φύση , σε κάθε έμβιο ον , στην διαφορετικότητα , κάτι που ως μαχόμενη δικηγόρος έχει πολλές φορές και με επιτυχία υπερασπιστεί

  Το νέο της βήμα , αυτό της δημόσιας έκθεσης των καλλιτεχνικών της αναζητήσεων , δεν είναι ξεκομμένο από την δικηγορία που διακονεί με σεβασμό και αξιοπρεπή στάση . Συνδέεται με ένα ισχυρό νήμα , αθέατο με την πρώτη ματιά , αλλά με μια προσεχτικότερη δεύτερη τοποθέτηση , θα διακρίνεις τα στοιχεία του δικαίου που αναδεικνύει η Ιωάννα Λαχανά στον ζωγραφικό της καμβά .

  Και όπως γράφει με το ξεχωριστό της στυλ η καλή της φίλη και ιδιοκτήτρια του Comme il FauX Bar, Μαρία Μποτονάκη

  “Η Ιωάννα Λαχανά είναι γνωστή ποινικολόγος με διακεκριμένη ακτιβιστική δράση.
  Οι κοινωνικοί της αγώνες έχουν καταγραφεί, το ίδιο και η παροιμιώδης αλληλεγγύη της προς τους χρήζοντες δικανικής βοήθειας, και όχι μόνο.

  Τί “γυρεύει” μια γνωστή ποινικολόγος στα εικαστικά πεδία;

  Η Ι. Λαχανά ζωγραφίζει πάνω σε δικαιικό καμβά.
  Η Τέχνη της ερευνά και αποκρυπτογραφεί τα θεμέλια, που εφαρμόζεται το Δίκαιο.

  Άλλωστε το Δίκαιο και η Τέχνη είχαν πάντα κοινούς τόπους με μικρές οντολογικές διαφορές και περισσότερες ομοιότητες, εννοιολογικές και υπαρξιακές.
  Η “Τέχνη της καραντίνας” είναι το αμφίδρομο εικαστικό αποτύπωμα του Δικαίου από το φυσικό σκοτάδι στο κοινωνικό φως και καταδεικνύει πώς η καταστολή και η ματαίωση, που όλοι βιώσαμε εδώ κι ένα χρόνο,γεννά και παράγει Τέχνη.

  Η “ιαματική”… διαμεσολάβηση της “Τέχνης της καραντίνας” είχε αρχικούς αποδέκτες όλους τους φίλους της Ι. Λαχανά.
  Τώρα ήρθε η ώρα να μοιραστεί αυτό το αποτύπωμα με το ευρύτερο κοινό.

  Ο αριστοτέλειος ορισμός της τραγωδίας είναι αυτός που αποτυπώνει την σχέση Δικαίου και Τέχνης.
  Η “μίμησις πράξεως σπουδαίας καὶ τελείας” που καταλήγει στην “τῶν τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν” είναι οι παράλληλοι δρόμοι δυο διαφορετικών πεδίων έκφρασης, κοινωνικής και καλλιτεχνικής τάξης και φύσης.

  Στα εγκαίνια της έκθεσης την Τετάρτη, 26/5 μετά τις 19.30, στο Comme il FauX Bar της πλατείας Καρύτση, ο Τάσος Μπιρσίμ θα σκηνοθετήσει την performance “σύνδρομο Stendhal” στην οποία πρωταγωνιστεί η Μαρία Εγγλεζάκη.
  Μετά το… overdose Τέχνης ο δικαστικός επιμελητής Αντώνης Σαραντίδης θα… επιδώσει ένα έργο της Ι. Λαχανά στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που υποστηρίζει την εκδήλωση.
  Στην επιμέλεια ο Eddie D’ Argento.

  Θα σας υποδεχτούμε τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κάτω από τις νεραντζιές της πλατείας Καρύτση.”

  Η aftodioikisinews και εγώ προσωπικά σου ευχόμαστε Καλή επιτυχία Ιωάννα . Τα καλύτερα είναι μπροστά  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK