Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Η δικαστική διαμάχη και η αποζημίωση των 17.944 ευρώ σε διανομέα

  Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλλουν οι ιδιοκτήτες μίας καφετέριας στη Θεσσαλονίκη, καθώς έπειτα από δικαστική απόφαση θα πρέπει να καταβάλουν σε εργαζόμενο το ποσό των 17.944 ευρώ, σύμφωνα με το thesstoday.gr. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα οι ιδιοκτήτες του καταστήματος δεν αναγνώρισαν ως εργατικό, το ατύχημα που είχε ένας διανομέας εν ώρα εργασίας.

  Σε ανακοίνωση της ‘Επιτροπής Αγώνα Διανομέων’ αναφέρει: “Ο εργαζόμενος κατήγγειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες το ατύχημά του ως εργατικό, τη μη παροχή ΜΑΠ, την υποδηλωμένη εργασία του, καθώς και τη μη καταβολή δώρων, υπερωριών. Η επιχείρηση σε απάντηση των καταγγελιών κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας του, χωρίς αποζημίωση απόλυσης και ενώ βρισκόταν ακόμη σε αναρρωτική άδεια από τον ΕΦΚΑ και υπέβαλε εναντίον του μήνυση για το αδίκημα της εκβίασης κατηγορώντας τον ότι βρισκόταν εκτός ωραρίου εργασίας, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι τον ασφάλιζε μόνο τις μισές ώρες. Επίσης κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης 60.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του και εναντίον δύο ακόμη διανομέων που διεκδίκησαν τα εργατικά τους δικαιώματα. Ο ΕΦΚΑ, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θες/νίκης (Διαδικασία Εργατικών Διαφορών) και το Μονομελές Εφετείο αναγνώρισαν το ατύχημα του εργαζομένου ως εργατικό. Η Επιθεώρηση Εργασίας επέβαλε πρόστιμο στην επιχείρηση για τη μη παροχή ΜΑΠ. Τα ΠΕΚΑ Κ. Μακεδονίας αναγνώρισαν την πλήρη απασχόληση των 3 διανομέων”.

  “Οι Εισαγγελέας Πρωτοδικών και Εισαγγελέας Εφετών Θεσ/νίκης, απέρριψαν με διάταξη τη μήνυση και την προσφυγή της επιχείρησης κατά του εργαζομένου, χαρακτηρίζοντας ψευδή τα όσα αναφέρουν οι δύο εργοδότες. Το Μονομελές Εφετείο Θες/νίκης υποχρεώνει την επιχείρηση να καταβάλει στον εργαζόμενο, το συνολικό ποσό των 17.944,70 ευρώ με τους νόμιμους τόκους, για διαφορές δεδουλευμένων”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

  Πηγή πληροφοριών: thesstoday.gr  enikos.gr

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK