Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ερευνάται και για άλλη υπόθεση, σύμφωνα με το Politico

  Εκτός του Qatargate η Έυα Καϊλή έχει να αντιμετωπίσει έναν ακόμη πονοκέφαλο.

  Σύμφωνα με το Politico, υπάρχει μία νέα ποινική έρευνα κατά της Εύας Καϊλή που αφορά σε ύποπτες πληρωμές που αφορούν τέσσερις πρώην βοηθούς που είχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από το 2014 έως το 2020.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιστολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) προς την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, η Καϊλή βρίσκεται υπό έρευνα για τρεις ύποπτες δραστηριότητες: αν παραπλάνησε το Κοινοβούλιο σχετικά με την τοποθεσία και τις εργασιακές δραστηριότητες των βοηθών της, αν πήρε μερίδιο από τις αποζημιώσεις τους για δήθεν επαγγελματικά ταξίδια και αν πήρε επίσης μίζα από τους μισθούς των συνεργατών της.

  Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων και σε αντίστοιχη έρευνα που διενεργήθηκε για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, Μαρία Σπυράκη, χωρίς, ωστόσο, να αποδεικνύονται τα όσα ερευνήθηκαν από τα έγγραφα που έχουν στα χέρια τους οι ευρωπαϊκές Αρχές.

  Σύμφωνα με την έρευνα που ήδη είχε δημοσιευτεί η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή φαίνεται ότι χρωστάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «περίπου 100.000 ευρώ».

  Καθώς όλοι οι ύποπτοι για το Qatargate δεν κρατούνται πλέον και δεν υπάρχουν νέες συλλήψεις από τον Φεβρουάριο, η προσοχή στρέφεται τώρα στη νέα αυτή υπόθεση, αναφέρει το δημοσίευμα.

  Η Καϊλή βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό από την Μ. Παρασκευή.

  Μάλιστα, οι ευρωβουλευτές που ανήκουν στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου θα συζητήσουν για την υπόθεση της Καϊλή και για πιθανή άρση της ασυλίας της, πίσω από κλειστές πόρτες για πρώτη φορά σήμερα Τρίτη (25/4).

  «Η τρέχουσα έρευνα αφορά ισχυρές υποψίες για επανειλημμένη απάτη και/ή άλλες σοβαρές παρατυπίες», ανέφερε η επικεφαλής εισαγγελέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Laura Kövesi για την επιστολή που είδε το Politico, η οποία εστάλη στο Κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο και ζητούσε την άρση ασυλίας των Καϊλή και Σπυράκη.

  Πηγή: skai.gr  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK