Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Εργοδότες ζητούν τα 800€ και τα 534€ από τους υπαλλήλους τους Φυλάκιση 6 μήνες στους παραβάτες

  Καταγγελίες ιδιωτικών υπαλλήλων ότι οι εργοδότες τους ζητάνε τα χρήματα της ειδικής αποζημίωσης, έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, η μία μετά την άλλη.

  Τουλάχιστον 450 περιπτώσεις εργοδοτών

  Το λιγότερο εξωφρενικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο πως υπάρχουν εργοδότες που ζητάνε από τους υπαλλήλους τους, να τους δώσουν την ειδική αποζημίωση των 534 ή των 800 ευρώ που πήραν από το κράτος.

  Μάλιστα, δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, καθώς έχουν γίνει τουλάχιστον 450 τέτοιες, για καταχρηστικές συμπεριφορές. Σκεφτείτε και πόσοι είναι που δεν προχώρησαν σε κάποια ενέργεια, φοβούμενοι ότι θα μείνουν άνεργοι.

  Νέα νομοθετική ρύθμιση επιβάλλει κυρώσεις τους εργοδότες

  Για αυτό και ήρθε νέα νομοθετική διάταξη, η οποία έχει στόχο να προστατεύσει τον εργαζόμενο και να επιβάλει κυρώσεις στον εργοδότη.

  Συγκεκριμένα, προβλέπεται πως ο εργοδότης που αξιώνει και λαμβάνει από εργαζόμενο μέρος ή το σύνολο του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, της οποίας ο εργαζόμενος είναι δικαιούχος, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, διώκεται κατ’ έγκληση και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών και χρηματική ποινή οριζόμενη σε 360 ημερήσιες μονάδες, η κάθε μία εκ των οποίων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 14 ευρώ.

  Πηγή: newsitamea.gr  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK