Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  ΕΠΙΚΑΙΡΑ- ΜΗΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

  Εδώ “κάνουμε προσευχές” να μην χιονίσει γιατί θα κινδυνεύσουν άμεσα ζωές και περιουσίες των πολιτών και στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη εύχονται  να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χιονοκάλυψη, η οποία αποτελεί ευλογία για τον τουρισμό τους.

  Τα καλοκαίρια καιγόμαστε και τον χειμώνα διαλύονται τα πάντα, με τον πολίτη να παρακολουθεί ανήμπορος τις “κοκορομαχίες” των αρμοδίων και την ανικανότητα των υπευθύνων .

  Η πληροφόρηση του είναι ανύπαρκτη σχεδόν, αν εξαιρέσει κάνεις τις φιλότιμες προσπάθειες δημοσιογράφων και καναλιών, με παραπομπές σε μαγνητοφωνημένα και ανακριβή μηνύματα (η ΕΥΔΑΠ π.χ. έδινε βλάβες δικτύου μόνο σε Γαλάτσι και Βουλιαγμένη) ενώ η μακρόχρονη αναμονή στον τηλεφωνητή έφερνε τους πολίτες στα όριά τους.

  Εδώ όμως θα πρέπει να τονισθεί μία απίστευτη αντίθεση. Η Πολιτεία φρόντισε να νομοθετήσει και οι πάροχοι κοινωφελών υπηρεσιών φρόντισαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να οχλούν ,με ασταμάτητα τηλεφωνήματα ατομικά τους καταναλωτές, ακόμη και για χρέος ένα (1) ευρώ.

  Αντίθετα όμως δεν διαπιστώθηκε καμία τέτοιου είδους σπουδή, ούτε από την ΔΕΗ ,ούτε από την Πολιτική

  Προστασία για ενημέρωση των πολιτών ,πού ήταν στα σκοτάδια στην κυριολεξία, ούτε ένα (1) sms δεν εστάλη.

  Κατά κανόνα βέβαια η κριτική είναι πιο εύκολη από τα έργα και κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί αν δεν ακτινογραφηθεί.

  Αν και θα επανέλθουμε ,όμως ας μας επιτραπεί να διατυπώσουμε δύο προτάσεις

  α) για τον εντοπισμό βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΗ, αφού -δυστυχώς- το δίκτυο είναι, στο σύνολό του σχεδόν, εναέριο ,αρκούσε η προμήθεια και χρήση του πιο απλού drone για να γίνει έλεγχος των καλωδίων από αέρος σε ελάχιστο χρόνο και 

  β) ως προς τον συντονισμό υπηρεσιών και φορέων, αρκεί η πρόσληψη ενός (1) και μόνο ατόμου -ειδικού συντονιστή για όλη τη χώρα ή κατά περιφερεια-στελεχωμένο από ειδικό επιτελείο, το οποίο θα έχει αποκλειστική ευθύνη για την διαχείριση μιας κρίσης, ύστερα από δημόσιο και όχι κομματικό διαγωνισμό, το οποίο θα εχει σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων τον απόλυτο έλεγχο και συντονισμό οποιασδήποτε υπηρεσίας φορέα, ιδιωτών  κλπ ,που θα μπορούσε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων,με πενταετή τουλάχιστο θητεία.

  Εξυπακούεται ότι το άτομο αυτό δεν θα αλλάζει με την αλλαγή των κυβερνήσεων και θα “εξοπλιστεί” με το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο,θα μπορεί δηλαδή να εκδίδει άμεσα εκτελεστές πράξεις και αποφάσεις οι οποίες θα επικυρώνονται στη συνέχεια από τη Βουλή εντός 40 ημερών .

  Σε περίπτωση άρνησης ή δύστροπίας να εφαρμόζονται οι διατάξεις περί αυτοφώρου διαδικασίας του ΚΠΔ για παραβίαση σειράς διατάξεων του ΠΚ (293 ΠΚ Παρακώλυση της λειτουργίας άλλων κοινωφελών εγκαταστάσεων και 307 ΠΚ Παράλειψη προσφοράς βοήθειας) .

  Βέβαια η αυτόφωρη διαδικασία θα μπορούσε η/και θα έπρεπε να εφαρμοστεί και στην Μήδεια κατά περίπτωση .  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK