Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Επίσκεψη στους Δήμους Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

  Επίσκεψη στους Δήμους Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ο

  Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, τη Μ.Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, συνοδευόμενοι από τους Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Ηλία Μπουρμά και Παιδείας και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Γαλάνη, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Ευβοίας κ. Ευάγγελο Κούκουζα και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Εύβοιας.

  Σκοπός της η ενημέρωση για την πορεία σημαντικών έργων τα οποία πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν και άλλων που ήδη βρίσκονται σε εκτέλεση.

  Ειδικότερα, επισκέφθηκαν κατά σειρά

  · τη Δ.Ε. Αμαρύνθου του Δήμου Ερέτριας, παρουσία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Δημητρόπουλου και τοπικών φορέων, για την εκκίνηση των εργασιών της ανάπλασης της παραλίας Αμαρύνθου, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, έργο μείζονος σημασίας για την ανάδειξη και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, προϋπολογισμού €1.280.000.

  · τη Δ.Ε. Κύμης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Μπουραντά, τοπικών και υπηρεσιακών φορέων του Δήμου, για την εκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης, που είχε καταστραφεί από πυρκαγιά τον Απρίλιο του 2014. Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με προϋπολογισμό €1.118.766,07 και εκτελείται από το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

  · τα Περιβόλια του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, παρουσία τοπικών φορέων και εκπροσώπων της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου, για την επιθεώρηση των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη που αφορούν την κατασκευή ισόγειου κτίσματος στον περίβολο του Ι.Ν.Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το οποίο θα λειτουργήσει ως Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας των Περιβολίων, έργο προϋπολογισμού €300.000€.

  Κατά την επίσκεψη δόθηκε η ευκαιρία να υπάρξει ένας παραγωγικός διάλογος τόσο με τους επικεφαλής των δημοτικών αρχών όσο και με φορείς και κατοίκους της περιοχής, για ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και για το σχεδιασμό και προγραμματισμό που η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ξεδιπλώνει προκειμένου να συναντήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες και προσδοκίες τους.

  Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ.Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε σχετικά
  «Η παρουσία μας σήμερα στους Δήμους Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου, έρχεται να σφραγίσει με δυο έργα πνοής την επιτυχημένη συμπόρευση και συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων. Από τη μια τοποθετούμε το θεμέλιο λίθο για την ανακατασκευή του ιστορικού και εμβληματικού 1ου Δημοτικού Κύμης και μετράμε αντίστροφα πια για να ξαναζωντανέψει με τις φωνές των παιδιών μας, από την άλλη κάνουμε πραγματικότητα ένα αίτημα πολλών ετών των Αμαρύνθιων για την ανάπλαση μιας εκ των ομορφότερων παραλιών του νησιού μας. Το τρίπτυχο δε μπορούσε να κλείσει καλύτερα, με το όμορφο χωριό των Περιβολίων όπου δυο μικρές κυρίες η Σίλια και η Αντζελίνα, μας έκαναν να καταλάβουμε με τον τόσο απλό και αληθινό παιδικό τους τρόπο για το πόσο σημαντικό είναι για τη νέα γενιά, έργα σαν το Πνευματικό Κέντρο το οποίο ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής».  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK