Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Εξοπλισμοί πρωτίστως για το ΝΑΤΟ και όχι για τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού

  Η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα Rafale πραγματοποιείται ενώ έχει προηγηθεί η ανακοίνωση της επανέναρξης των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας, για τις οποίες εξέφρασε την έντονη ανησυχία του ΚΚΕ, καθώς αυτές πραγματοποιούνται «ύστερα από παρέμβαση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ», οι οποίοι επί χρόνια είτε ανέχονται, είτε κάνουν και πλάτες στην επιθετικότητα της γειτονικής χώρας, είπε ο Δημήτρης Κουτούμπας κατά την ομιλία του στη Βουλή.

  Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση καλλιεργεί ένα κλίμα υψηλών προσδοκιών γύρω από την προμήθεια των γαλλικών αεροσκαφών, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει το ότι η κυβέρνηση «κατάφερε να αποκτήσει Rafale, αλλά δεν μπόρεσε, σε ένα χρόνο πανδημίας, να αποκτήσει περισσότερα μέσα μεταφοράς, γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς και άλλα πολλά, που τόσο τα έχει ανάγκη ο λαός μας για να προστατευτεί η υγεία και η ζωή του».

  Έκανε λόγο για ψεύτικο δίλημμα το οποίο θέτει η κυβέρνηση και με το οποίο συστοιχίζονται ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, αλλά και ακροδεξιές δυνάμεις εντός κι εκτός Βουλής, και το οποίο περιστρέφεται γύρω από το ερώτημα «χρειάζεται η χώρα να εξοπλίζεται, ιδιαίτερα όταν η τουρκική επιθετικότητα δυναμώνει;».

  Σημείωσε ότι κατά τη γνώμη του ΚΚΕ «η συζήτηση δεν είναι εξοπλισμός ή όχι. Η συζήτηση για εμάς είναι τι είδους εξοπλισμός, με τι προσανατολισμό και για ποιες ανάγκες. Με αυτό το κριτήριο τοποθετούμαστε για τα εξοπλιστικά και με αυτό το κριτήριο καταψηφίζουμε».

  Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για εξοπλιστικά αν δεν ληφθούν υπόψη οι νέοι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ – στο οποίο ανήκουν η Ελλάδα και η Τουρκία – για επέκταση της δράσης του σε όλη την υδρόγειο, καθώς και το ενδιαφέρον του για εξοπλισμό «σαν αστακό» της νοτιοανατολικής πτέρυγάς του.

  «Μπορούμε να συζητήσουμε για τα εξοπλιστικά, όταν η άρχουσα τάξη της Ελλάδας, μοναδικό στόχο έχει τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των συμφερόντων της στην περιοχή των Βαλκανίων, της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής κλπ, κάτι που δεν έχει να κάνει όμως με αναβάθμιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού, αλλά βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με αυτά;», ανέφερε επίσης επί του θέματος.

  Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές εξελίξεις και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή προσθέτοντας ότι στους «επικίνδυνους σχεδιασμούς αμερικανοΝΑΤΟικής έμπνευσης και υλοποίησης, επιζητά τον πιο αναβαθμισμένο ρόλο της η καπιταλιστική τάξη της χώρας, με όχημα την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση».

  Σε αυτούς τους σχεδιασμούς, συμμετέχει η χώρα, με τη συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων και κυβερνήσεων. Αυτή η εμπλοκή είναι ένα νήμα που διαπερνά με αυστηρή προσήλωση την πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Γι’ αυτό και πάμε από το κακό στο χειρότερο.

  Όλοι αυτοί είναι που σήμερα πασχίζουν να αφαιρέσουν όλο αυτό το πλαίσιο από τη συζήτηση, για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα που θα πληρωθεί αδρά από τον ελληνικό λαό» τόνισε.

  «Αποστολές που καμιά απολύτως σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας»

  Είπε ότι η πείρα αποδεικνύει πως αυτοί οι εξοπλισμοί «συνδέονται πρωτίστως με τις ανάγκες των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών και όχι με την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού».

  Στη συνέχεια της ομιλίας του έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα για το τι σχέση έχουν με τη θωράκιση της χώρας και την ασφάλεια του ελληνικού λαού οι πάσης φύσεως ελληνικές στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, η μετατροπή στρατηγικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και υποδομών της Ελλάδας σε πολεμικά ορμητήρια των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών και η διαθεσιμότητα όλων των στρατοπέδων για τις ανάγκες τους, η διάθεση κάθε χρόνο 2% του ΑΕΠ, δηλαδή 4 δισ. τον χρόνο, για το ΝΑΤΟ.

  Σημείωσε ότι ο λογαριασμός για την τεράστια στρατιωτική ισχύ του ΝΑΤΟ «στέλνεται στους λαούς και στον ελληνικό λαό».

  Έθεσε το ερώτημα «ποιός έχει την ευθύνη για τη διαρκή απαξίωση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας» για τη σύνδεση των ναυπηγείων «με όρους ζωής και θανάτου με τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» καθώς και για τις «χρυσοπληρωμένες από τον ελληνικό λαό ώρες πτήσης ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, που έχουν μάλιστα πεπερασμένο όριο, πάνω από χώρες των Βαλκανίων, σε ρόλο μπράβου του ΝΑΤΟ».

  Δεν παρέλειψε να θέσει το ερώτημα «ποιό χέρι πήρε τους S-300 από την Κύπρο, για την οποία είχαν αγοραστεί τη δεκαετία του 90, και τους τοποθέτησε τελικά στην Κρήτη;».

  «Η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αποστολές που καμιά απολύτως σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας. Αυτό ακριβώς είναι και το βασικό στοιχείο που εναγωνίως και με κάθε θυσία η ελληνική κυβέρνηση θέλει να κρύψει απ’ το λαό. Αυτό ακριβώς είναι το πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα ενταχθούν και τα φρεσκοαγορασμένα Rafale», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

  Πρόσθεσε ότι αυτή η συνολική εμπλοκή «δεν είναι «πατέντα» μόνο της ΝΔ», καθώς και «ο ΣΥΡΙΖΑ διακρίθηκε, εντός κι εκτός συνόρων, για την αναβάθμιση των στρατιωτικών και πολιτικών σχέσεων με τις ΗΠΑ. Εξόχως μάλιστα, με την κυβέρνηση του Τραμπ».

  Είπε ότι όλες οι κυβερνήσεις με την ίδια φρασεολογία διαχρονικά επέκριναν το ΚΚΕ για τη στάση του, ενώ δεν έλειπαν και δεν λείπουν «και οι ακροδεξιές φωνές με απαράδεκτους αντι-ΚΚΕ ισχυρισμούς».

  «Η θέση του ΚΚΕ είναι σταθερά φιλική και συμφέρουσα για τον ελληνικό λαό. Φυσικά και είναι σταθερά κόντρα στους πολεμοκάπηλους και επικίνδυνους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης και του ΝΑΤΟ» υπογράμμισε.

  «Οι εξελίξεις στην περιοχή με την αναβάθμιση των οικονομικών και στρατιωτικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ, με τον ανταγωνισμό των αστικών τάξεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τα αστικά κόμματα και προφανώς και την κυβέρνηση.

  Αν κάποιοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις απέναντι στον λαό, αυτοί είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ που εδώ και χρόνια έχουν αναγορεύσει αυτές τις αμαρτωλές συμμαχίες, σε παράγοντες δήθεν ασφάλειας, ενώ πρόκειται για παράγοντες αστάθειας και συνεχούς ανασφάλειας» πρόσθεσε.

  Αναφέρθηκε στη στάση της Γαλλίας την οποία αυτά τα κόμματα «αναγορεύουν τώρα σε προστάτη» στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι η στάση αυτή δεν εξέπληξε το ΚΚΕ, καθώς, όπως εξήγησε, «η ΕΕ υπολογίζει με βάση τους τζίρους και τις στρατηγικές σχέσεις που έχει με την Τουρκία».

  «Οι εξοπλισμοί, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ σημαίνουν περαιτέρω εμπλοκή σε ένα περιβάλλον όλο και πιο οξυμένων ανταγωνισμών» είπε προσθέτοντας ότι η εμπλοκή αυτή, τις πλευρές της οποίας ανέδειξε στην ομιλία του, «εξυπηρετούν την επιδίωξη των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας να διαδραματίσουν ρόλο-κλειδί στην εκμετάλλευση του πλούτου της ευρύτερης περιοχής, στα επικίνδυνα σχέδια για τους λαούς, που οδηγούν στον πόλεμο, στην αλλαγή συνόρων, στον κατακερματισμό, σε προσαρτήσεις, που γεννούν το προσφυγικό – μεταναστευτικό».

  Σύμφωνα με το ΑθηαΝίκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε επίσης ότι το ΝΑΤΟ «έχει αποφασιστικό λόγο και για τη χρήση και για τον προσανατολισμό των οπλικών συστημάτων κάθε χώρας-μέλους του».

  «Η κούρσα των εξοπλισμών “τρέχει” και εγγυάται μόνο τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια και τα κέρδη των πολεμικών βιομηχανιών που τα χρυσοπληρώνουν οι λαοί, ακόμα και με το αίμα τους.

  Η θέση του ΚΚΕ να καταψηφίσει το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα – μαμούθ είναι θέση ευθυγραμμισμένη με τις ανάγκες του ελληνικού λαού, συμπεριλαμβανομένων των αναγκών του για τη θωράκιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων του, της ειρήνης και της ασφάλειάς του, της φιλίας και συνεργασίας με όλους τους λαούς της περιοχής και του κόσμου», κατέληξε στην ομιλία του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK