Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας

  Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας από σήμερα Πέμπτη 29 Απριλίου 2021 και για όλη την εβδομάδα

  Ωστόσο, τα SMS παραμένουν μέχρι και τις 15 Μαΐου , οπότε και θα ανοίξει ο τουρισμός και θα απελευθερωθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

  Για την Κυριακή του Πάσχα

  Την Κυριακή του Πάσχα θα επιτρέπεται η συγκέντρωση δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

  Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

  Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μέχρι τις 10 το βράδυ.

  Από τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε και ανοίγει η εστίαση, η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μέχρι τις 11 το βράδυ.

  Η εστίαση

  Από τις 3 Μαΐου  τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 μ.μ.

  Στους ναούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς και το υπόλοιπο προσωπικό είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

  Εντός των ναών θα πρέπει να υπάρχει ένα άτομο ανά 25 τ.μ. και στους εξωτερικούς χώρους των ναών ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών.

  Την ίδια ώρα πάντως, η διατήρηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα καταρρίπτουν το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση (ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού) ότι αρκούν οι εμβολιασμοί και τα self tests για να τελειώσουμε με την πανδημία.  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK