Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας από σήμερα Πέμπτη 29 Απριλίου 2021 και για όλη την εβδομάδα
Ωστόσο, τα SMS παραμένουν μέχρι και τις 15 Μαΐου , οπότε και θα ανοίξει ο τουρισμός και θα απελευθερωθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.
Για την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα θα επιτρέπεται η συγκέντρωση δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.
Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.
Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μέχρι τις 10 το βράδυ.
Από τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε και ανοίγει η εστίαση, η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μέχρι τις 11 το βράδυ.
Η εστίαση
Από τις 3 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 μ.μ.
Στους ναούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς και το υπόλοιπο προσωπικό είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.
Εντός των ναών θα πρέπει να υπάρχει ένα άτομο ανά 25 τ.μ. και στους εξωτερικούς χώρους των ναών ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών.
Την ίδια ώρα πάντως, η διατήρηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα καταρρίπτουν το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση (ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού) ότι αρκούν οι εμβολιασμοί και τα self tests για να τελειώσουμε με την πανδημία.