Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Εκτεθειμένη η κυβέρνηση για τις ακραίες εργασιακές συνθήκες στις ταχυμεταφορές

  Στις σκληρές συνθήκες εργασίας για τους χιλιάδες εργαζόμενους  «πρώτης γραμμής « στις ταχυμεταφορές, αναφέρεται σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην διακυβέρνηση της ΝΔ, που όπως λέει  «αποτελεί επιπρόσθετο επιβαρυντικό παράγοντα «.

  Ο κ. Σκουρλέτης, λέει ότι το πρόβλημα επιδεινώνουν  «οι απολύσεις, η περικοπή αποδοχών, οι αναστολές εργασίας, ακόμη και η ‘αναστολή’ ολόκληρων επαγγελματικών κλάδων» και προσθέτει:

  «Οι εργαζόμενοι πληρώνουν, μεταξύ άλλων, την επιλογή της κυβέρνησης να αποδυναμώσει τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά και την γενικότερη νοοτροπία που καλλιέργησε, ότι τα δικαιώματά τους μπορούν να μπαίνουν σε ‘δεύτερη μοίρα΄’ χωρίς συνέπειες». Ακολούθως, επιρρίπτει ευθύνες στη κυβέρνηση και την καλεί  «να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους, επεμβαίνοντας θεσμικά, ώστε να σταματήσει η εκδήλωση τέτοιων καταστάσεων και κάθε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας στους χώρους εργασίας. Εκ των πραγμάτων, προτεραιότητα έχει η επαναφορά και ουσιαστική ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, το οποίο συστηματικά και συνειδητά υποβάθμισε από το 2019 και έπειτα, δίνοντας λανθασμένα μηνύματα στην εργοδοσία και γεμίζοντας με ανασφάλεια εργαζόμενους και σωματεία».

  Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, έχει παρέμβει επανειλημμένα, τελευταία και με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων του συγκεκριμένου κλάδου και συμπληρώνει:  «Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο μόλις ανοίξει και πάλι η Βουλή, με την κατάθεση τροπολογιών, για τη διασφάλιση, αλλά και την αναβάθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους».  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK