Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Εάν τα μέτρα τηρηθούν, αρκούν

  Βρισκόμαστε σε μια αρχόμενη αύξηση όλων των παραμέτρων της πανδημίας, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Είμαστε στην αρχή του τρίτου κύματος και πρέπει να το μαζέψουμε (…) Εάν τηρηθούν τα μέτρα, αρκούν» είπε στην εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο, ο Χαράλαμπος Γώγος, παθολόγος λοιμωξιολόγος , καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών.

  «Δεν είμαστε στο τρίτο κύμα, είμαστε στην αρχή του και πρέπει να το μαζέψουμε, υπάρχουν διάφοροι τρόποι, όπως το σκληρό λοκντάουν, όμως ο κόσμος έχει κουραστεί. Ψάχνουμε την ισορροπία αναμεσά στο υγειονομικά αποδεκτό, και το κοινωνικά και οικονομικά αποδεκτό. Εάν τηρηθούν τα υπάρχοντα μέτρα είναι αρκετά», είπε ο κ. Γώγος.

  «Ο βασικός στόχος είναι ο περιορισμός της κινητικότητας. Το θέμα δεν είναι το κλείσιμο των μαγαζιών, στο εσωτερικό τους δεν υπάρχει πρόβλημα, το θέμα είναι η κινητικότητα γύρω από αυτά, είπε και εξήγησε πως η μη τήρησή των μέτρων πάει τα πάντα πίσω. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο δρόμο των εμβολίων, βρισκόμαστε κοντά σε μια ανοσοποίηση τέτοια που θα διευκολύνει τη χαλάρωση των μέτρων» είπε.

  Σε σχέση με την απόφαση για εμβολιασμό με το εμβόλιο της Astrazeneca, των κάτω των 65 ετών μόνο, εξήγησε ότι αυτό έγινε διότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τους άνω των 65 όχι γιατί τα δεδομένα δεν είναι καλά. «Διατηρούμε μεγάλη προσήλωση στα δεδομένα της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας. Φαίνεται πως η εταιρεία θα φέρει και αυτά τα δεδομένα και για αυτές τις ηλικίες, όμως επειδή υπάρχει διαθεσιμότητα και σε άλλα εμβόλια, είπαμε να προχωρήσουμε σε αυτόν περιορισμό. Έρχονται κι άλλα εμβόλια για τους ανω των 65, όπως της Janssen, της Novavax και το Sputnik που φαντάζομαι θα εγκριθεί από τον EMA» σημείωσε και συμπήρωσε πως όσοι είναι 60-65 να πάνε να κάνουν το εμβόλιο της Astrazeneca, γιατί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

  Πηγή: newsbeast.gr  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK