Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Δύσκολη νύχτα στα κρατητήρια Τι ζήτησε

  Δύσκολη ήταν σύμφωνα με πληροφορίες η νύχτα για τον Μένιο Φουρθιώτη ο οποίος κρατείται στην ΓΑΔΑ.

  Ο Μένιος Φουρθιώτης αρνήθηκε να σιτιστεί από την λέσχη της ΓΑΔΑ αφού όπως είπε ακολουθεί ειδική διατροφή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει πιει ούτε καφέ αλλά μόνο νερό.

  Ο Φουρθιώτης ζήτησε να κάνει ένα τηλεφώνημα στον δικηγόρο του και στην συνέχεια έπεσε για ύπνο. Κρατείται μόνος του σε κελί στην γυναικεία πτέρυγα και είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

  Μένιος Φουρθιώτης: «Έψαχνε κι άλλα άτομα για προστασία» Τι αναφέρουν οι δύο κατηγορούμενοι

  Με ένα βαρύτατο κατηγορητήριο ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοι του θα βρεθούν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ενώπιον του 30ου ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

  Ο 35χρονος κατηγορούμενος παρουσιαστής αλλά και οι φερόμενοι δράστες των επιθέσεων με καλασνικοφ και αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του στο Διόνυσο καθώς και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, αρνήθηκαν ενώπιον των αστυνομικών τις πράξεις που τους αποδίδονται.

  Ωστόσο, οι δύο συγκατηγορούμενοι του Μ.Φουρθιώτη στους οποίους αποδίδεται η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, έστρεψαν το ενδιαφέρον στον 35χρονο παρουσιαστή.

  Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Κωνσταντίνο Γώγο «τα στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την απόπειρα ανθρωποκτονίας”.

  Τι δηλώνουν οι κατηγορούμενοι

  Ο 48χρονος Σ.Γ. ι ανέφερε ότι ήταν άνεργος και του είχε ζητήσει ο συγκατηγορούμενος του Π.Γ. (42 ετών) να συμμετάσχει στην φύλαξη του παρουσιαστή μαζί του. “Όσον αφορά τις κατηγορίες απάντησε ότι για όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης ο οποίος δεν είχε κάνει καλή συνεννόηση με τα άτομα στα οποία έχει αναθέσει να κάνουν αυτές τις πράξεις” επισημαίνεται στο διαβιβαστικό.

  Σχετικά με την ταυτοποίηση του DNA του στο σάκο που εντοπίστηκε στο σημείο της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά της Ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, ο 48χρονος υποστήριξε ότι “είχε αφήσει έναν σάκο ορειβασίας στο κανάλι “Έψιλον” και δεν ήταν ο ίδιος που είχε πράξει τις αποδιδόμενες ενέργειες”.

  Από την πλευρά του, ο 42χρόνος Π.Γ. επισήμανε ότι με τον παρουσιαστή δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις δούλευε στο κανάλι “Έψιλον” ως φύλακας και ότι κάποιες φορές τον συνόδευε στις μετακινήσεις από και προς το κανάλι που εργαζόταν. “Τις τελευταίες ημέρες πήγαινε στην συνοδεία του από κοινού με το Σ.Γ. σχεδόν καθημερινά καθώς ο πρώτος φοβόταν πρώην αστυνομικό της φύλαξης του, ο οποίος είχε αποπειραθεί να τον σκοτώσει” τονίζεται στο διαβιβαστικό και σημειώνεται: “ο Φουρθιώτης είχε ζητήσει στον Π.Γ. να του βρει άλλα δύο άτομα για την συνοδεία του τα οποία θα πλήρωνε περισσότερα χρήματα για να προβούν σε κάποιες άλλες πράξεις που δεν ήξερε”, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “ήθελε να κάνει κάποιες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται ο ίδιος”.

  Επιπλέον, κατέθεσε ότι “την επίμαχη ώρα την 16η Απριλίου 2021 που έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί βρισκόταν από κοινού με το Σ.Γ. πέριξ της οικίας του Φουρθιώτη για διαφορετικό όμως λόγο”, ενώ σύμφωνα με το διαβιβαστικό εκείνος ήταν που έδειξε στους αστυνομικούς το μήνυμα που δέχτηκε από το Μ. Φουρθιώτη στις 01:55 τη 16η Απριλίου, περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών, στο οποίο αναφερόταν: «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω».

  Πλέον, ανακριτής και εισαγγελέας έχουν στα χέρια τους την «τύχη» των κατηγορουμένων και σε δύο 24ώρα θα αποφασίσουν την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση, εάν δηλαδή θα κριθούν προσωρινά κρατούμενοι ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή μη.

  Εξετάζεται η συμμετοχή και άλλων

  Σύμφωνα με πληροφορίες και οι άλλοι κατηγορούμενοι είναι γνώριμοι των αρχών,καθώς μεταξύ άλλων σε βάρος τους έχουν εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις. Για έναν δε από αυτούς υπάρχει και καταδίκη του για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία.Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαβιβαστικό της ελληνικής αστυνομίας αναλύονται διεξοδικά τα ευρήματα για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη.

  Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι από την εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων.

  Το χρονικό

  Πέντε ώρες περίπου πριν το περιστατικό της Ν. Ερυθραίας στις 15 Απριλίου 2021 και 19:39 μ.μ. ο Φουρθιώτης κάλεσε τον ….και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα επικοινώνησε με τον….

  Περί την 01:55 τις 16η Απριλίου περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μηνύματα στον…. και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του 01:55 αναφέρεται: «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω».

  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το διαβιβαστικό προκύπτει ότι ο Φουρθιώτης «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία.

  Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

  Από την εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων δηλαδή τους κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Ν. Ερυθραίας και στους πυροβολισμούς στην οικία Φουρθιώτη προέκυψε ότι έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο Καλάσνικοφ, ενώ τα γενετικά στοιχεία ενός εκ των κατηγορουμένων που βρέθηκαν στο σάκο οδήγησε τους αστυνομικούς συλλήψεις.

  Στις 21.4.2021 στις 23:16 άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε: «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο…. με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε….».

  Πηγή: newsit.gr  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK