Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Δύο αστυνομικοί νεκροί σε επίθεση εναντίον νομάρχη

  Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης ανταρτών με στόχο οχηματοπομπή νομάρχη στη νότια Κολομβία το βράδυ του Σαββάτου, ανέφεραν χθες Κυριακή συγκλίνουσες πηγές.

  «Καταδικάζουμε την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια η οποία στοίχισε τη ζωή στους δύο αστυνομικούς μας», τόνισε μέσω Twitter ο γενικός διευθυντής της κολομβιανής αστυνομίας, ο στρατηγός Χόρχε Βάργκας.

  Οι ένστολοι αστυνομικοί «εγγυώνταν την ασφάλεια της οχηματοπομπής του νομάρχη» της Κακετά (νότια), η οποία έγινε στόχος επίθεσης, σύμφωνα με την ηγεσία της αστυνομίας.

  Οι κολομβιανές αρχές δεν διευκρίνισαν εάν επρόκειτο για ενέδρα ή βομβιστική ενέργεια.

  Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στον δήμο Λα Μοντανίτα. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο νομάρχης («κυβερνήτης») Αρνούλφο Γκάσκα και δημόσιοι λειτουργοί που τον συνόδευαν «είναι καλά».

  Κατά τον Συνήγορο του Λαού, ανεξάρτητη δημόσια αρχή αρμόδια για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο νομάρχης έγινε στόχος «επίθεσης» αποστατών των πρώην Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), που απορρίπτουν τη συμφωνία ειρήνης την οποία υπέγραψε το 2016 η μέχρι τότε οργάνωση ανταρτών.

  Ο νομός Κακετά αποτελούσε στο παρελθόν προπύργιο των FARC. Αποστάτες της οργάνωσης συνεχίζουν να δρουν εκεί, χρηματοδοτούμενοι κυρίως από τη διακίνηση ναρκωτικών, σύμφωνα με τις αρχές.

  Τον Οκτώβριο του 2021, ο νομάρχης στη γειτονική περιοχή Μέτα, ο Χουάν Γκιγιέρμο Σουλουάγα, σώθηκε από αρκετές παρόμοιες επιθέσεις σε μετακινήσεις του σε αγροτικές περιοχές.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK