Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Διατροφή: Αυτές είναι οι 8 τροφές που κόβουν την όρεξη

  Όλοι πρέπει να προσέχουμε την διατροφή μας, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας. Ορισμένοι βέβαια δυσκολεύονται λίγο παραπάνω γιατί έχουν πιο έντονο το αίσθημα της πείνας. Υπάρχουν όμως τροφές που κόβουν την όρεξη. Ποιες είναι αυτές;
  Οι λόγοι για τους οποίους πεινάμε συνέχεια ποικίλουν. Και σχετίζονται με την παραγωγή ορμονών, τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και άλλους παράγοντες.
  Τα βασικά θρεπτικά συστατικά που προκαλούν τον κορεσμό και θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τα τσιμπολογήματα μέσα στη μέρα είναι τρία: πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, σύνθετοι υδατάνθρακες.
  Πρωτεΐνες. Τα αμινοξέα, τα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης, παίζουν κομβικό ρόλο στην αίσθηση κορεσμού.
  Φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και επίσης παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού.
  Σύνθετοι υδατάνθρακες. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες ρυθμίζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Επιλέξτε υγιεινές πηγές υδατανθράκων όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και γενικά τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
  8 τροφές που κόβουν την όρεξη
  Εκτός από τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά που παρατείνουν τον κορεσμό, υπάρχουν κάποιες τροφές που καταστέλλουν την όρεξη και η βασική διαφορά τους από άλλες, είναι η περιεκτικότητά τους σε συγκεκριμένες βιοδραστικές ενώσεις.
  Αυτά είναι:

  Καφεΐνη
  Κατεχίνες
  Γαλλικό οξύ
  Ανθοκυανίνες
  Βήτα-γλυκάνη
  Πολυφαινόλες
  Ελευρωπαΐνη
  Κερσετίνη

  Οι παραπάνω ουσίες εντοπίζονται στα παρακάτω τρόφιμα.
  Πράσινο τσάι (κατεχίνες). Το πράσινο τσάι λόγω της περιεκτικότητάς του σε κατεχίνες ενισχύει την ευαισθησία στην ινσουλίνη.
  Σταφύλια με κουκούτσια (ανθοκυανίνες). Οι ανθοκυανίνες επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και παρατείνουν το αίσθημα πληρότητας.
  Κανέλα (πολυφαινόλες). Η κανένα είναι ένα μπαχαρικό με αντιοξειδωτική δράση και πολυφαινόλες που καθυστερούν την πείνα μετά από ένα γεύμα.
  Πιπεριές (καψαϊκίνη). Η καψαϊκίνη, μεταξύ άλλων, ενισχύσει την οξείδωση του λίπους στον λιπώδη ιστό και να οδηγήσει σε μείωση του κοιλιακού λίπους.
  Βρόμη (βήτα-γλυκάνη). Η βήτα-γλυκάνη ρυθμίζει τα επίπεδα της γλυκόζης και της χοληστερίνης, ενισχύοντας έτσι την απώλεια βάρους, ενώ παράλληλα προστατεύει το γαστρεντερικό σύστημα.
  Ρόδι (γαλλικό οξύ)
  Ελαιόλαδο (ελευρωπαΐνη)
  Μήλα (κερσετίνη). Η κερσετίνη μεταξύ άλλων θεωρείται ότι προστατεύει από καρδιακές παθήσεις, φλεγμονές και αλλεργίες.
  Με πληροφορίες από healthnews.com
   Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK