Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα 700.000 ανθρώπων που είχαν υποβληθεί σε τεστ Covid

  Σκάνδαλο ξέσπασε στη Γαλλία, όταν προσωπικά δεδομένα περίπου 700.000 ανθρώπων διέρρευσαν λόγω ενός σφάλματος στον ιστότοπο που μεταβιβάζει τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ Covid, σύμφωνα με τη Mediapart.

  Ονοματεπώνυμα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις, τηλεφωνικοί αριθμοί όπως και τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ κορονοϊού, που διενεργούνται σε φαρμακεία, ήταν διαθέσιμα στο Francetest, λόγω ενός “ανιχνεύσιμου κωδικού πρόσβασης”.

  Η Francetest είναι εταιρεία που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο και ειδικεύεται στη μεταφορά των δεδομένων τεστ Covid που διενεργούνται στα φαρμακεία προς την πλατφόρμα SI-DEP.

  Το SI-DEP ((système d’informations de dépistage -πληροφοριακό σύστημα ανίχνευσης) είναι μια ασφαλισμένη πλατφόρμα όπου καταγράφονται συστηματικά τα αποτελέσματα των τεστ Covid-19 προκειμένου «να διασφαλιστεί ότι όλα τα θετικά κρούσματα έχουν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και να προσδιοριστούν οι ύποπτες επαφές», εξηγεί το υπουργείο Υγείας στον ιστότοπό του.

  Γαλλία - τεστ κορονοϊού

  Η πλατφόρμα αυτή, «που κατασκευάστηκε από την AP-HP ((Assistance publique-Hôpitaux de Paris) επειγόντως τον Δεκέμβριο (…) δεν είναι πολύ εργονομική», εξηγεί ο Φιλίπ Μπεσέ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας φαρμακευτικών συνδικάτων της Γαλλίας (FSPF).

  Πολλοί φαρμακοποιοί αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ενδιάμεσους προκειμένου να εισάγουν τα αποτελέσματα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο SI-DEP. Ο ιστότοπος Francetest χρεώνει έτσι ένα ευρώ για τη μετάδοση, σύμφωνα με τoν Mediapart.

  Γαλλία - διεύθυνση υγείας

  Προχθές Κυριακή, η Γενική Δεύθυνση Υγείας (DGS) έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους φαρμακοποιούς, προκειμένου να τους υπενθυμίσει τα εγκεκριμένα λογισμικά που είναι συμβατά με το SI-DEP, στο οποίο δεν ανήκει ο Francetest.

  «Επί εβδομάδες προειδοποιούσαμε τις Αρχές για τις εταιρείες αυτές που παρουσιάζονται ως πιστοποιημένες και διευκολύνουν το έργο των φαρμακοποιών για να μεταβούν στο SI-DEP», υπενθυύμισε ο Φιλίπ Μπεσέ.

  «Δεν έχουμε απολύτως καμία ανάγκη οι Αρχές να μας παρέχουν ένα εργαλείο που μεταβιβάζει δεδομένα στο SI-DEP με το δικό μας λογισμικό του επαγγέλματος, που είναι ασφαλές και εγκεκριμένο», είπε, διευκρινίζοντας πως ακόμη και τα λογισμικά που έχουν εγκριθεί από την DGS δεν είναι επαρκώς ασφαλισμένα.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Le Figarov – Πηγή φωτό: AFP  enikos.gr

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK