Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Δημήτρης Λιγνάδης: Τι απαντά στις φήμες περί παραίτησης από το Εθνικό

  Ο Δημήτρης Λιγνάδης, καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου με ανακοίνωσή του διαψεύδει τις πληροφορίες περί παραίτησης ή απόλυσής του.

  Ειδικότερα, κάνει λόγο για φήμες, τη σκοπιμότητα των οποίων αγνοεί, ενώ επισημαίνει πως συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του στο Εθνικό.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Λιγνάδη:

  «Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία».

  Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως οι αποφάσεις της υπουργού, κα Μενδώνη, ανακοινώνονται αποκλειστικά διαμέσου δελτίων Τύπου που εκδίδει το υπουργείο, σχολιάζοντας ακόμη πως κάθε άλλη “αξιόπιστη πληροφορία” είναι παραπλανητική.

  Αναλυτικά η ανακοινωση του ΥΠΠ:

  «Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη “αξιόπιστη πληροφορία” είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».

  Αφορμή για την απόκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και Άθλησης στάθηκαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έκαναν λόγο για επερχόμενη παραίτηση του κ. Λιγνάδη από καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεατρου.

  Αναφέρουμε, συγκεκριμένα, πως αρχή της σειράς των δηλώσεων αποτέλεσε η ανάρτηση της γνωστής δημοσιογράφου, Έλενας Ακρίτα, στο Facebook, όπου, επικαλούμενη«αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές», έγραψε ότι η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του κ. Λιγνάδη.

  Αναλυτικά η ανάρτηση της κα Ακρίτα

  «Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες σχετικά με τους λόγους παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό. Σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται», έγραψε η κ. Ακρίτα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

  Μάλιστα, μετά την δήλωση του κ. Λιγνάδη, όπου διαψεύδει όσα ακούστηκαν περί παραίτησής του, η γνωστή δημοσιογράφος επανήλθε, επισημαίνοντας ότι το ρεπορτάζ της ισχύει και είναι διασταυρωμένο. «Ο Δημητρης Λιγνάδης διαψεύδει την ειδηση. Η Μενδώνη στην ανακοίνωση της ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει. Αν δεν υπαρχουν καταγγελίες για τον κ. Λιγναδη και συνεπώς δεν ‘τον παραιτούν’ όπως γνωρίζω, θα τού ζητήσω συγγνώμη. Αν όμως υπάρχουν και δεν ‘τον παραιτούν’ τότε η πράξη της Μενδωνη είναι μια καθαρά πολιτική επιλογή που θα κριθεί ανάλογα», αναφέρει η δημοσιογράφος.

  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK