Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Δείτε πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα

  Το Πάσχα πέρασε και ήδη οι μαθητές όλων των βαθμίδων ετοιμάζονται σιγά σιγά για την επιστροφή τους στα σχολεία.

  Υπενθυμίζεται ότι βάσει του προγράμματος για τις διακοπές του Πάσχα, τα σχολεία έκλεισαν την Παρασκευή πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή στις 15 Απριλίου 2022.

  Μέχρι πρότινος, ήταν δεδομένο ότι τα σχολεία, μετά το Πάσχα, θα άνοιγαν τη Δευτέρα 2 Μαΐου, ωστόσο η Αργία της Πρωτομαγιάς δημιούργησε νέα δεδομένα.

  Το υπουργείο Εργασίας έχει ανακοινώσει τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα 2 Μαΐου, καθώς η 1η Μαΐου συνέπιπτε με Κυριακή. Βάσει αυτής της εξέλιξης, το υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες ότι τα σχολεία ότι θα ανοίξουν τελικά στις 3 Μαΐου 2022, με τους μαθητές να «κερδίζουν» μια ακόμα ημέρα ξεκούρασης.

  Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία μετά το Πάσχα

  Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία με διαφορετικά πρωτόκολλα. Συγκεκριμένα, οι μαθητές των σχολείων δεν θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test κάθε εβδομάδα, ωστόσο θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν τη μάσκα τους.

  Στο ζήτημα των σχολείων αναφέρθηκε προ ημερών, κατά την έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

  Όπως εξήγησε, πλέον, καταργούνται τα υποχρεωτικά self test κάθε εβδομάδα για όλους τους μαθητές. Τα self test θα πραγματοποιούνται μόνο όταν παιδιά εμφανίζουν συμπτώματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK