Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Δήμος Αγίου Δημητρίου και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνεργάζονται για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης

  Δήμος Αγίου Δημητρίου και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνεργάζονται για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης , ενώ συμφωνήθηκε το σχέδιο δράσης και το πλαίσιο της σύμπραξης

  Τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, συνάντησε η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου πριν μερικές ημέρες, οριστικοποιώντας και επίσημα τη συνεργασία του Επιμελητηρίου με το Δήμο Αγίου Δημητρίου, σχετικά με τις δράσεις που μπορούν να τονώσουν την επιχειρηματικότητα και να συμβάλουν στην οικονομική ανάκαμψη του Δήμου.

  Στη συνάντηση παρουσιάστηκε από τη Δήμαρχο το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον του Δήμου Αγίου Δημητρίου και συμφωνήθηκε το σχέδιο δράσης και το πλαίσιο της σύμπραξης με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

  Μεταξύ των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει το Ε.Ε.Α. στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Δήμο περιλαμβάνονται η παροχή μελέτης για τη δημιουργία Τοπικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για περιοχή του Αγίου Δημητρίου (στα πρότυπα του προγράμματος AGORA ATHENS), δωρεάν τηλε-εκπαιδεύσεις από κορυφαίους εισηγητές ανά κλάδο για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του Δήμου, δωρεάν κατάρτιση δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες του Δήμου, αλλά και παροχή ανταποδοτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου από φοροτεχνικούς, δικηγόρους και εργατολόγους του Ε.Ε.Α. προς τις τοπικές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

  Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με πρώτο το Δήμο Αγίου Δημητρίου, εγκαινιάζει τη συνεργασία του και με άλλους Δήμους της Αττικής στα θέματα ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

  Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του Δήμου η Γενική Γραμματέας, Λένα Χαλβατζά και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Αναστάσιος Σοφιανόπουλος. Ενώ από την πλευρά του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, παρόντες ήταν και οι Αντιπρόεδροι, Νίκος Γρέντζελος και Ηλία Μάνδρος.

  Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου ανέφερε χαρακτηριστικά «Θεωρώ πως αυτή η συνεργασία του Δήμου μας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας είναι εξαιρετικά πολύτιμη και έρχεται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή που οι επαγγελματίες και η τοπική αγορά χρειάζονται περισσότερο από ποτέ στήριξη από επίσημους επαγγελματικούς φορείς, αλλά και από το Κράτος. Η τεχνογνωσία και οι πολλαπλές πρωτοβουλίες του ΕΕΑ σε συνεργασία με το Δήμο, μπορούν να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του μικρού και μεσαίου επαγγελματία της πόλης μας. Τα δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα, η συμβουλευτική σε θέματα e-commerce και digital marketing, οι τηλε-εκπαιδεύσεις και σειρά άλλων δράσεων που σχεδιάζονται, θα είναι μια μικρή ανάσα γι’ αυτούς κι εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να στηρίξουμε αυτή τη σύμπραξη με όλες μας τις δυνάμεις. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία».

  Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε «Στόχος μας είναι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, καθώς μόνον έτσι μπορούμε να ελπίζουμε στη συνολική βελτίωση του επιχειρηματικού και οικονομικού περιβάλλοντος, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Βρισκόμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για τις στοχευμένες δράσεις του Επιμελητηρίου μας, όπως τη δημιουργία δωρεάν e-shop και site από το Ε.Ε.Α. για τους επαγγελματίες του Δήμου, για την δωρεάν παροχή WiFi σε κεντρικό σημείο που θα επιλέξετε, για εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας και ενημέρωσης των τοπικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών που μπορούμε να οργανώσουμε για μία σειρά θεμάτων όπως για τα Προγράμματα του ΕΣΠΑ, του ΟΑΕΔ, ή για το νέο Πτωχευτικό Δίκαιο».  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK