Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Για μία ώρα έμεινε χωρίς ρεύμα μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης!

  Σύμφωνα με το voria.gr, το νοσηλευτικό ίδρυμα έμεινε χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης για περίπου μία ώρα καθώς, στο μεταξύ, η γεννήτρια την οποία διέθετε δεν λειτούργησε!

  Εκείνη την ώρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονταν σύμφωνα με πληροφορίες 17 ασθενείς οι οποίοι είχαν ανάγκη χορήγησης οξυγόνου.

  Μιλώντας στο Voria.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Κούτρας, το περιστατικό συνέβη εξ αιτίας βλάβης η οποία σημειώθηκε στον υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται εντός του Ιδρύματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει μέριμνα ώστε να τεθεί αυτομάτως σε λειτουργία η γεννήτρια την οποία διαθέτουν όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Ωστόσο, όταν έγινε προσπάθεια να λειτουργήσει η γεννήτρια προκειμένου να ηλεκτροδοτήσει το νοσοκομείο, κυρίως την ΜΕΘ, διαπιστώθηκε ότι αυτό ήταν αδύνατον.

  Η επόμενη λύση ήταν να αναζητηθεί γεννήτρια από άλλο νοσοκομείο. Έτσι, μετά κάποια ώρα μεταφέρθηκε η γεννήτρια από το γειτονικό νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος με το οποίο το Γ. Γεννηματάς αποτελούν ενιαία διοικητική μονάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ούτε και αυτή η γεννήτρια μπόρεσε να τεθεί σε λειτουργία ώστε να ηλεκτροδοτηθεί το νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έπειτα απ’ αυτό υπήρξε σκέψη ακόμη και για συνδρομή του στρατού που διαθέτει μεγάλες και καλοσυντηρημένες γεννήτριες. Τελικά, η λύση αυτή δεν χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί καθώς στο μεταξύ, έπειτα από σχεδόν μία ώρα, οι τεχνικοί κατόρθωσαν να αποκαταστήσουν τη βλάβη.

  Καταγγελίες ότι δεν έχει γίνει η κατάλληλη συντήρηση

  Όλο αυτό το διάστημα υπήρξε κινητοποίηση ώστε να εξασφαλιστεί η χορήγηση οξυγόνου στους ασθενείς οι οποίοι βρίσκονταν στη ΜΕΘ. Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου σε δώδεκα περιπτώσεις χρειάστηκε αυτό να γίνει χειροκίνητα. “Το όλο σύστημα άντεχε για περίπου μιάμιση ώρα, εάν φτάναμε σε αυτό το σημείο δεν ξέρω τι θα μπορούσε να συμβεί στους ασθενείς”, δηλώνει στη Voria.gr στέλεχος του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου.

  Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ίδιες πηγές του Γ. Γεννηματάς η γεννήτρια του νοσοκομείου δεν είχε υποστεί τις κατάλληλες συντηρήσεις γι’ αυτό και δεν λειτούργησε. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αιτήματα για τη συντήρηση της γεννήτριας είχαν υποβληθεί προς τον διοικητή του νοσοκομείου. Ο κ. Κούτρας αντικρούει αυτές τις πληροφορίες αναφέροντας στην Voria.gr ότι “η γεννήτρια ελέγχεται καθημερινά. Είχε ελεγχθεί και χθες το πρωί, αλλά όταν πήγαμε να τη θέσουμε σε λειτουργία, την ώρα της βλάβης δεν λειτούργησε γιατί έπεσε κάποια ασφάλεια. Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη, αυτό το ψάχνουν οι τεχνικοί μας”.

  Όπως εξηγεί ο ίδιος, παρότι η βλάβη διήρκεσε περί τη μία ώρα δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με τους ασθενείς. “Οι συσκευές οξυγόνου διαθέτουν αυτονομία μιάμισης ώρας, κανείς ασθενής δεν έμεινε χωρίς οξυγόνο. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και όλα κύλησαν ομαλά”, σημειώνει ο κ. Κούτρας.

  Σύμφωνα, πάντως, με στέλεχος του υγειονομικού προσωπικού “μπαταρία η οποία εξασφαλίζει αυτονομία μιάμισης ώρας στους αναπνευστήρες διαθέτουν μόνον οι πέντε από τις δεκαεπτά συσκευές. Γι’ αυτό και την ώρα της βλάβης πέσαμε όλοι, γιατροί και νοσηλευτές, πάνω στους ασθενείς της ΜΕΘ και σε δώδεκα από αυτούς χορηγούσαμε οξυγόνο χειροκίνητα. Ευτυχώς, η βλάβη έγινε μεσημέρι, στην αλλαγή της βάρδιας και ήμασταν όλοι εκεί”.

  Η Voria.gr επικοινώνησε και με τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη ο οποίος δήλωσε ότι ήταν ενήμερος για το περιστατικό, αλλά δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση. “Σας παρακαλώ μιλήστε με τον διοικητή του νοσοκομείου” ήταν η λακωνική δήλωσή του.

  Πηγή: voria.gr, el.gr  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK