Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Γιατροί ΠΟΥ: Προειδοποιούν για την πλήρη ανατροπή των περιορισμών για την COVID-19

  Οι Γιατροί του ΠΟΥ: Οι πολιτείες σε όλη τη χώρα έχουν κινηθεί για να άρουν τις εντολές μάσκας Οι γιατροί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συμβούλεψαν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να χαλαρώσουν αργά τους περιορισμούς για την COVID-19, αντί να αφαιρέσουν τα πάντα με τη μία. Σε ένα βίντεο με ερωτήσεις και απαντήσεις την Πέμπτη, ο Δρ Μάικ Ράιαν είπε ότι ο οργανισμός αναγνωρίζει την επιθυμία να ανοίξει και να «επιστρέψει στο κανονικό». «Αλλά, εάν αυτή η επιθυμία να επιστρέψουμε στο απολύτως φυσιολογικό, με αυτή την έννοια, πρόκειται να διατηρήσει αυτήν την πανδημία για πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεται, τότε πρέπει πραγματικά να το σκεφτούμε», προειδοποίησε ο Ράιαν.

  «Πιστεύω ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, η πολιτική πίεση τώρα για άνοιγμα και άρση όλων των περιορισμών είναι τόσο υψηλή που μπορεί να ξεπεράσουμε τον διάδρομο και μπορεί να καταλήξουμε σε μια κατάσταση όπου – και πάλι είμαι αναγνωρίζοντας την αβεβαιότητα.

  Δεν είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο και δεν το προβλέπω ότι θα συμβεί, αλλά είμαι λίγο νευρικός αυτή τη στιγμή που απλώς φτιάχνουμε τα πάντα.”

  Εάν ο κόσμος «χτυπηθεί» με μια άλλη παραλλαγή του κορωνοϊού και όλα τα μέτρα για την COVID-19 έχουν «κάπως εγκαταλειφθεί», «θα είναι πολύ δύσκολο να επαναφέρουμε οτιδήποτε», είπε ο Ράιαν.

  Η Δρ. Maria Van Kerkhove διακηρύσσει μια «αργή, σταδιακή προσέγγιση», αντί να άρει όλους τους περιορισμούς.

  “Σε ορισμένες χώρες, είναι σε καλύτερη θέση για να μπορούν να το κάνουν αυτό, επειδή έχουν υψηλά επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης, υψηλά επίπεδα ανοσίας σε επίπεδο πληθυσμού και έχουν την ικανότητα να προσαρμοστούν”, δήλωσε η Kerkhove.

  “Αλλά, σε πολλές χώρες, δεν συνιστάται να άρουν τα πάντα ταυτόχρονα. Απλώς πρέπει οι χώρες να μην κάνουν αυτήν την προσέγγιση “όλα ή τίποτα” γιατί προκαλεί σύγχυση και δεν κατηγορώ κανέναν που είναι εκεί έξω που είναι Αλλά, αυτό που είναι σημαντικό για εσάς να ακούσετε εκεί έξω, το οποίο ελπίζω ότι σας δίνει δύναμη, είναι ότι έχετε τον έλεγχο σε αυτό.”

  Ο Ryan ζήτησε από κάθε άτομο να «κοιτάξει την κατάστασή του», να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης και να εμβολιαστεί.

  Οι Δημοκρατικοί κυβερνήτες παραιτούνται από τους κανόνες της COVID

  “Και, απλώς να είστε ασφαλείς και προσεκτικοί. Και, αν όλοι το κάνουμε αυτό, αν όλοι το κάνουν λίγο, τότε οι γενικοί κίνδυνοι μειώνονται”, είπε ο Ράιαν.

  «Αλλά, αυτή η ιδέα ότι απλώς θα εγκαταλείψουμε τα πάντα, νομίζω ότι είναι μια πολύ πρόωρη ιδέα σε πολλές χώρες αυτή τη στιγμή».

  Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, πολιτειακοί και τοπικοί ηγέτες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν αποφάσεις για την άρση των εντολών μάσκας και των απαιτήσεων απόδειξης εμβολιασμού.

  Τα κρούσματα και οι νοσηλείες στις ΗΠΑ έχουν μειωθεί από την έκρηξη της παραλλαγής Omicron τον Ιανουάριο, αλλά οι καθημερινοί θάνατοι εξακολουθούν να είναι υψηλοί.

  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK