Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Γάμος ομόφυλων ζευγαριών – Γεωργιάδης: «Ο νόμος ρυθμίζει δικαιώματα» – Μαρινάκης: «Διαχρονικός σεβασμός στην εκκλησία»

  «Υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην εκκλησία διαχρονικά, θα ακούσουμε τις απόψεις της αλλά στο τέλος της ημέρας θα είμαστε συνεπείς στους πολίτες που μας ψήφισαν, εφαρμόζοντας το πρόγραμμά μας», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

  Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, πρόσθεσε: «Αλίμονο αν ένα θέμα που ρυθμίζει δικαιώματα των παιδιών διχάζει».

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Για το νομοσχέδιο που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μίλησε σήμερα και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

  «Η μεγάλη δημόσια φασαρία και ο διχασμός που έχει προκληθεί για το ζήτημα αυτό είναι τελείως λάθος», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

  «Ο νόμος που έρχεται ρυθμίζει εν πνεύματι ισότητας τα δικαιώματα ορισμένων ανθρώπων και παιδιών και δεν είναι λόγος να τσακωνόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  «Φυσικά σεβόμαστε τις αντιρρήσεις όλων και κυρίως της εκκλησίας. Η εκκλησία έχει απόλυτο δικαίωμα να μιλάει, και αυτή είναι η φύση της και η θέση μέσα στην ελληνική κοινωνία. Όμως αν το δούμε ψύχραιμα και το αποδραματοποιήσουμε, θα διαπιστώσουμε ότι δεν είναι ζήτημα που αξίζει να τσακωθούμε τόσο πολύ», πρόσθεσε.

  «Αντιλαμβάνομαι πλήρως όλες τις ενστάσεις των Ιεραρχών και όσα λένε στα πλαίσια της χριστιανικής ηθικής, έχουν κάθε δικαίωμα να τα λένε. Καλώς ή κακώς τα κράτη δεν νομοθετούν μόνο για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς ή μόνο για ένα τμήμα. Νομοθετούν για όλη την κοινωνία. Η οπτική γωνία μίας πολιτείας, είναι αναγκαστικά ευρύτερη απ’ ότι είναι μίας θρησκείας».

  ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK