Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Βολιβία: Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από θερμοπληξία – Σημειώθηκαν θερμοκρασίες «ρεκόρ»

  Δεκατρείς άνθρωποι πέθαναν «από θερμοπληξία» τις τελευταίες ημέρες στη Βολιβία, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης την Δευτέρα (20/11).

  Η υπουργός Υγείας, Μαρία Ρενέ Κάστρο δήλωσε πως και οι 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νομαρχία Σάντα Κρους (ανατολικά), που συνορεύει με τη Βραζιλία.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  «Πέθαναν από θερμοπληξία», τόνισε και ανέφερε πως οι νεκροί έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα, όπως σακχαρώδη διαβήτη ή αρτηριακή υπέρταση.

  Στο «100% των περιπτώσεων, υπήρξε αφυδάτωση, ακραία ή μέση προς ακραία. Αυτός είναι ο λόγος που πέθαναν οι άνθρωποι», πρόσθεσε η υπουργός.

  Η εθνική μετεωρολογική και υδρολογική υπηρεσία (SENAMHI) ανέφερε παράλληλα, πως σε τουλάχιστον 15 πόλεις, στο βόρειο, στο ανατολικό και στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, καταγράφτηκαν ρεκόρ ζέστης.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Σε χωριά της νομαρχίας Σάντα Κρους, η θερμοκρασία κυμάνθηκε μεταξύ των 36° Κελσίου και των 41° Κελσίου, σύμφωνα με τη SENAMHI.

  Πέρα από τη ζέστη, οι νομοί Σάντα Κρους, Μπένι (βορειοανατολικά) και Λα Πας (δυτικά) πνίγονται από πυκνούς καπνούς εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, που δεν έχουν τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

  Την Κυριακή και την Δευτέρα καθυστερήσεις και ακυρώσεις έγιναν σε πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο Βίρου-Βίρου, το οποίο εξυπηρετεί την πόλη Σάντα Κρους ντε λα Σιέρα.

  Ο υπουργός Άμυνας, Εδμούνδο Νοβίγιο είπε σε  συνέντευξη του, ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει διεθνή συνεργασία, για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

  Αίτημα προς αυτό εστάλη στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας, η οποία αναμενόταν να αναπτύξει περίπου τριάντα εξειδικευμένους πυροσβέστες εντός μερικών ωρών.

  Την αύξηση της θερμοκρασίας επιδεινώνει η καύση δασών και χορτολιβαδικών εκτάσεων, για να αυξηθούν οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

  Οι φλόγες έχουν μετατρέψει σε στάχτη πάνω από 29 εκατομμύρια στρέμματα γης με βλάστηση φέτος, συμπεριλαμβανομένων 20 εκατ. στρεμμάτων χορτολιβαδικών εκτάσεων και 9,35 εκατ. στρεμμάτων δασικών εκτάσεων, με βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα του υπουργείου Περιβάλλοντος της Βολιβίας.

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK