Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα αλλά οι πράξεις της ηγεσίας της

  Στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, στα σχέδια της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, αλλά και στις πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

  «Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία, δεν είναι η Ελλάδα, δεν είναι ο ελληνικός λαός, ο οποίος σύσσωμος είναι ενάντια στην παράλογη, παράνομη και άδικη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ούτε η Ελληνική Κυβέρνηση συκοφαντεί την Ρωσία. Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία, είναι οι πράξεις και οι αποφάσεις της ηγεσίας της. Είναι μια εισβολή, την οποία ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθεί να προκαλεί καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς, τόσο σε στρατιωτικό προσωπικό, όσο και αμάχους, ενώ και η ίδια η Ελλάδα έχει θρηνήσει θύματα από ομογενείς που ζουν σε περιοχές της Ουκρανίας» τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

  Και συνέχισε: «Πιστεύω ότι αυτή η επιθετικότητα στις εκφράσεις απέναντι στην χώρα μας είναι προϊόν εκνευρισμού. Η Ρωσία φαίνονταν ότι πίστευε, ότι τα πάντα στην Ουκρανία θα τελείωναν μέσα σε δύο ημέρες και ότι οι Ουκρανοί επειδή είναι πράγματι ένας λαός αδελφικός με τον Ρωσικό λαό, θα κρατούσαν άλλη στάση».

  Οι θέσεις της Ελλάδας

  «Έχουμε διατυπώσει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τις θέσεις μας. Η Ελλάδα είναι χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, είναι μια αξιόπιστη χώρα, έχουμε καταδικάσει με τον πιο εναργή, σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την ρωσική εισβολή και στηρίζουμε πράξεις αλληλεγγύης στους Ουκρανούς, γιατί έχουν δεχτεί μία απρόκλητη και απαράδεκτη επίθεση σε βάρος της ανεξαρτησίας τους» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

  Θεοδωρικάκος: «Κανείς δεν μπαίνει στην Ελλάδα χωρίς έλεγχο»

  «Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν μπει στη Χώρα κυρίως από τον Προμαχώνα αλλά και από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 4.400 Ουκρανοί πολίτες. Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τη πρεσβεία και το προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη. Διευκολύνουμε αυτούς τους ανθρώπους να μπαίνουν στη χώρα. Έχουμε πάρει τα μέτρα για να μην ταλαιπωρούνται, με κατάλληλες διαδικασίες στον Προμαχώνα και με διευκόλυνση από τον γειτονικό χώρο του Δήμου Σιντικής σε πλήρη συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Μέχρι στιγμής οι πολίτες που έρχονται έχουν επαφή επικοινωνία με φιλικά και συγγενικά τους πρόσωπα. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι αυτοί παίρνουν καθεστώς πρόσφυγα πολέμου με βάση απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συγκεκριμένη ευρωπαϊκή οδηγία σε όλες τις χώρες Ευρώπης άλλα και στην Ελληνική Δημοκρατία μπορούν να παραμείνουν για ένα χρόνο και να απολαμβάνουν τα πλήρη δικαιώματα που έχουν οι πρόσφυγες πολέμου. Αυτό που θέλω να υπογραμμίσω και θέλω να το γνωρίζουν και οι Έλληνες και ο ελληνικός λαός αλλά και όλοι όσοι παρακολουθούν είναι ότι η φιλοξενία μας, ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη μας συνδυάζονται με την εφαρμογή απόλυτων μέτρων ασφαλείας. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να μπει στην Ελλάδα ο οποιοσδήποτε χωρίς έλεγχο» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμπληρώνοντας πως «αυτό που άλλαξε τις τελευταίες ημέρες τον κόσμο είναι ότι τα κράτη οφείλουν να έχουν ως πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των συνόρων τους και την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας».

  «Η Ελληνική Αστυνομία έχει οργανώσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο που τίθεται σε εφαρμογή τις επόμενες εβδομάδες, με το οποίο θα εντείνονται οι έλεγχοι στους μετανάστες. Όπου υπάρχουν παράνομοι μετανάστες θα πρέπει να οδηγούνται στα προσωρινά κέντρα κράτησης» τόνισε.

  Θεοδωρικάκος: «Αξίζει τα συγχαρητήρια η ΕΛ.ΑΣ.»

  Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ., μεταξύ των οποίων και η σύλληψη των δραστών της απαγωγής του επιχειρηματία στο Ντράφι, δηλώνοντας: «Πιστεύω ότι ήταν από τις σημαντικές επιτυχίες του τελευταίου διαστήματος. Νομίζω ότι Αξίζει όλοι μας και η πολιτεία και οι πολίτες να εκφράζουμε τα καλά μας λόγια και τα συγχαρητήρια μας στην Ελληνική Αστυνομία, ιδίως όταν πετυχαίνει τέτοιου είδους επιτυχίες, όπως ήταν η ταχύτατη εξάρθρωση της υπόθεσης της απαγωγής. Υπενθυμίζω την άμεση αντίδραση με τη σύλληψη των δολοφόνων του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης σύλληψη μέσα σε 48 ώρες του δολοφόνου στην Ανδραβίδα. Άρα η Ελληνική Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, το κράτος είναι εδώ για να την ενισχύει και για να είναι εγγύηση ασφάλειας για την πατρίδα και για τους πολίτες».  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK