Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Αυτοκινητοπορεία στην Ελευσίνα από τους εργαζόμενους του Θριασίου Νοσοκομείου

  Αυτοκινητοπορεία στην Ελευσίνα από τους εργαζόμενους του Θριασίου Νοσοκομείου , που διοργανώνει το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021στις 6 μ.μ. , με αίτημα

  OXI στη μετατροπή του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου – του μοναδικού στη Δυτική Αττική – σε νοσοκομείο COVID
  Ενίσχυση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων με μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση των συμβασιούχων

  Στο σχετικό κείμενο – ανακοίνωση του δ.σ. του σωματείου αναφέρονται

  Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για μετατροπή του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου – του μοναδικού δημόσιου νοσοκομείου στη Δ. Αττική – σε νοσοκομείο αποκλειστικά για τη νοσηλεία ασθενών με COVID, οδηγεί στο να μείνουν δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής, χωρίς ούτε μία διαθέσιμη κλίνη για τη νοσηλεία ασθενών με άλλες παθήσεις.

  Είχε προηγηθεί η μετατροπή του Κέντρου Εγκαυμάτων σε ΜΕΘ COVID, με αποτέλεσμα στο κέντρο μιας βιομηχανικής ζώνης με 2 διυλιστήρια και εκατοντάδες επιχειρήσεις με εύφλεκτα υλικά, να μην υπάρχει καμία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ για νοσηλεία εγκαυματιών.

  Ακολούθησε ο δραστικός περιορισμός της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων – λειτουργούν μόνο 2 χειρουργικές αίθουσες – με αποτέλεσμα εκατοντάδες ασθενείς να περιμένουν μήνες ή και χρόνια για να χειρουργηθούν.

  . Για να εξοικονομηθούν προσωπικό και κλίνες για τις κλινικές COVID, οι 8 χειρουργικές κλινικές (Ορθοπαιδική, Νευροχειρουργική, Γεν. Χειρουργική, Οφθαλμολογική, Πλ. Χειρουργική, ΩΡΛ, Ουρολογική, Γυναικολογική) συμπτύχθηκαν στο χώρο 3 κλινικών, όπου παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά νοσηλεύονται σε διπλανούς θαλάμους.

  Ακολούθησε η μετακίνηση γιατρών και νοσηλευτών από το Αναισθησιολογικό, τα Χειρουργεία, τη Γενική ΜΕΘ και τη ΜΤΝ, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ήδη υποστελεχωμένων τμημάτων.

  Αποτέλεσμα των μετακινήσεων, είναι να κλείσουν 2 κλίνες στη Γενική ΜΕΘ – όπου έχουν απομείνει μόνο 7 γιατροί και ανεπαρκές νοσηλευτικό προσωπικό – με αποτέλεσμα στο μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της Δ. Αττικής, στο κέντρο της βιομηχανικής περιοχής να έχουν απομείνει μόνο 6 διαθέσιμες κλίνες Γενικής ΜΕΘ.

  Αδιαφορούν για τις ήδη επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας περισσότερων από 120 ασθενών με COVID στις κλινικές και ΜΕΘ του νοσοκομείου, λόγω της συστηματικής παραβίασης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, αν και εκκρεμεί εισαγγελική έρευνα, κατόπιν σχετικής αναφοράς του Σωματείου μας.

  Χαρακτηριστικό είναι ότι, αν και στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο παραμένουν κενές περισσότερες από 240 οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων, δεν έχει προχωρήσει ούτε η προκήρυξη θέσεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωση των ΜΕΘ ενώ με απόλυση κινδυνεύουν δεκάδες συμβασιούχοι, που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες λειτουργίας.

  Αντίστοιχα, στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, αν και παραμένουν κενές 46 οργανικές θέσεις προσωπικού, μετακινούν γιατρούς για εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Το Κέντρο Υγείας Ασπροπύργου στελεχώνεται μόνο από 6 γιατρούς και ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό. Στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, αν και προβλέπονται 11 οργανικές θέσεις γενικών γιατρών, έχουν απομείνει μόνο 2 μόνιμοι και 1 επικουρικός.

  Την ίδια στιγμή, που τα δημόσια νοσοκομεία «πλημμυρίζουν» από ασθενείς με COVID, η κυβέρνηση συνεχίζει τα “παζάρια” με τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών για να τους εξασφαλίσει νέα «πελατεία» και σίγουρα κέρδη.

  Αν και ομολογούν ότι «οι εργασιακοί χώροι έχουν γίνει η βασική πηγή διασποράς», αρνούνται να επιβάλλουν στην εργοδοσία να παρθούν τα αναγκαία συλλογικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

  Απέναντι στην πολιτική που αξιοποιεί την επιδημία για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, συνεχίζουμε τον αγώνα με Στάση Εργασίας και Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 1 Απριλίου και με Συγκέντρωση στην Πλ. Ηρώων, στην Ελευσίνα, την Παρασκευή 2 Απριλίου, στις 630 μ.μ., μαζί με σωματεία της περιοχής.  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK