Αρχική Πολιτισμός Αποκάλυψη της Telegraph: «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα μπορούσαν να επιστραφούν απλά...

Αποκάλυψη της Telegraph: «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα μπορούσαν να επιστραφούν απλά με την αλλαγή ενός νόμου» |

Ένας νόμος του βρετανικού κράτους φαίνεται να είναι το βασικό εμπόδιο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στη χώρα μας.

Tην ώρα που το ζήτημα τέθηκε εκ νέου στο προσκήνιο έπειτα από τις πρόσφατες επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπόρις Τζόνσον αποκαλύπτεται τώρα ότι ο νόμος αυτός θα μπορούσε να αλλάξει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Telegraph» σύμφωνα με τον συγκεκριμένο νόμο του 1963 απαγορεύεται η παραχώρηση συλλογών του Βρετανικού Μουσείου. Αυτόν τον νόμο έχουν επικαλεστεί κατά καιρούς οι Βρετανοί αξιωματούχοι που εναντιώνονται στην επανένωση των γλυπτών.

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των Βρετανών που ρωτήθηκαν σε σχετική δημοσκόπηση θεωρούν ότι τα Μάρμαρα «ανήκουν στην Ελλάδα».

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αποκαλύπτεται ότι το 1991 ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα Ντέιβιντ Μάιερς είχε αναφέρει για τη διαμάχη ότι «αυτό το θέμα δεν μπορούμε να το κερδίσουμε» και συστήνει στη χώρα του να διατηρεί μια «μετριοπαθή στάση»…

Το δημοσίευμα της Telegraph

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι θα μπορούσαμε να χαράξουμε ειδική νομοθεσία για την επιστροφή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλουμε» είχε τονίσει σε απόρρητη έκθεσή του προς την κυβέρνηση.

Γλυπτά του Παρθενώνα -Μητσοτάκης: Ο βρετανικός λαός στηρίζει την επιστροφή τους

Αρθρο Μητσοτάκη στη «Mail» με μήνυμα σε Τζόνσον για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Ηρθε η ώρα να αποκατασταθεί η αδικία

Οπότε συνάγεται ότι αρκεί μια απλή αλλαγή της συγκεκριμένης νομοθεσίας -ή έστω μιας ειδικής διάταξης- ώστε να ξεπεραστεί ο νομικός αυτός σκόπελος…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο 

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ