Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Απέλυσαν αναίτια εργαζόμενη μητέρα τριών παιδιών σε σούπερ μάρκετ στον Πύργο

  Για απόλυση δίχως βασική αιτιολόγηση και για εκφοβισμό προκειμένου να την οδηγήσουν στο να βάλει την υπογραφή της και να απαλλαχτεί από τα καθήκοντά της, έκανε λόγο χθες μια εργαζόμενη σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ στον Πύργο.

  Στο Εργατικό Κέντρο Πύργου βρέθηκε η εργαζόμενη, μητέρα τριών παιδιών, προκειμένου να αναδείξει την αντιεπαγγελματική αυτή πράξη και να υπερασπιστεί τον εαυτό της αλλά και συναδέλφους της που έχουν βρεθεί ή θα βρεθούν στην κατάσταση αυτή.

  Ο λόγος για την εργαζόμενη σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στον Πύργο Αλεξία Τσίμπρη, την οποία υποδέχθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Πύργου η αντιπρόεδρός του Χρύσα Ζούπη. Λαμβάνοντας την απαραίτητη ενημέρωση για όσα της έχουν συμβεί, η κ. Ζούπη τόνισε πως στόχος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου είναι να υπερασπιστούν την εργοδοτική αυθαιρεσία που επικρατεί εν μέσω κορωνοϊού. Υποστήριξε πως πλέον τα εργατικά δικαιώματα και ιδιαίτερα των ιδιωτικών υπαλλήλων έχουν εκλείψει, δεν διασφαλίζονται από κανέναν νόμο και οι εργοδότες πράττουν όπως επιθυμούν, με την απόλυση να μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή και δίχως αποζημίωση.

  Εν συνεχεία εστίασε στην περίπτωση της κ. Τσίμπρη, μητέρας τριών παιδιών που ανήκουν σε μονογονεϊκή οικογένεια, η οποία αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και εν μέσω πανδημίας απολύθηκε ξαφνικά. Τέλος, εναντιώθηκε όσον αφορά την κίνηση της εργοδοσίας και έκανε έκκληση στον Υπουργό Εργασίας να κοιτάξει την υπόθεση, σημειώνοντας πως ο ιδιωτικός τομέας δεν πρέπει να χαθεί από την αγορά.

  Ανακοίνωση απόλυσης… στην κουζίνα!

  Από την πλευρά της, η εργαζόμενη Αλεξία Τσίμπρη χαρακτήρισε άδικη και καταχρηστική την απόλυσή της από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Ειδικότερα, κλήθηκε το πρωί της Πέμπτης από τη διευθύντρια και την επιθεωρήτρια της, όπου της ανακοινώθηκε η απόλυσή της με λόγους που δεν ισχύουν και δίχως σαφείς απαντήσεις. Ιδιαίτερη εντύπωση, όπως σημείωσε, της προκάλεσε το μέρος που επέλεξαν να γίνει η συζήτηση, αφού δεν έγινε στο γραφείο που υπήρχαν κάμερες αλλά στην κουζίνα. Η ίδια κράτησε αρνητική στάση όσον αφορά την υπογραφή για την απόλυσή της και ζήτησε τους πραγματικούς λόγους μιας τέτοιας απόφασης.

  Εντύπωση της προκάλεσαν τα λόγια τους ότι δεν απέδιδε μετά από 5 χρόνια εργασίας, τη στιγμή που μέχρι πριν δύο μήνες βρισκόταν στη Ζάκυνθο για να βοηθήσει λόγω πανδημίας και με την εργατικότητά της είχε καταφέρει να λάβει προσωπική ευχαριστήρια επιστολή από τη διευθύντρια των κεντρικών στην Πάτρα.

  Εκφοβισμός για μια υπογραφή!

  Αρνητική στάση κράτησε στο ενδεχόμενο υπογραφής της απόλυσής της, με τις δύο προϊσταμένες της να μην της επιτρέπουν την απομάκρυνσή της από τον χώρο της κουζίνας δίχως πρώτα να υπογράψει. Όπως είναι λογικό, η κ. Τσίμπρη τόνισε πως επιθυμεί να ενημερώσει τους δικούς της, να διαβάσει το έγγραφο απόλυσης, να ενημερώσει τον δικηγόρο της και τέλος να υπογράψει, με την πίεσή τους να είναι αφόρητη και να της επισημαίνουν ότι θα χάσει και την αποζημίωση. «Τους λέω σας παρακαλώ αφήστε με να φύγω και μου λένε ότι αν δεν υπογράψεις, μη μας αναγκάσεις να προβούμε σε άλλες ενέργειες. Και εκείνη τη στιγμή τους ρωτάω με εκβιάζετε και μου απαντάνε πάρε το όπως θες. Τους είπα ότι αν δεν ανοίξουν την πόρτα θα καλέσω την αστυνομία και έτσι μου άνοιξαν», δήλωσε η κ. Τσίμπρη για τη στιγμή πίεσης που της ασκήθηκε.

  Ζητά να μάθει τον λόγο!

  Επιθυμία της εργαζόμενης μητέρας είναι να μιλήσει με τα κεντρικά και να μάθει τους λόγους που συνέβη όλο αυτό, με την ίδια ωστόσο να πιστεύει πως η απόλυσή της είναι καθαρά για προσωπικούς και όχι επαγγελματικούς λόγους. Η ίδια κατέφυγε στο Εργατικό Κέντρο προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της και επόμενα άτομα που εκτιμά πως θα ακολουθήσουν, ενώ θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα γιατί δέχτηκε εκφοβισμό. Αποτέλεσμα όλης αυτής της πίεσης ήταν να κοινοποιηθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας και μετά από 5 ώρες από δικαστικό επιμελητή η απόλυση τοιχοκολλημένη στην πόρτα του σπιτιού της. «Ο φάκελός μου είναι πεντακάθαρος. Έχω μόνο δύο επιπλήξεις για κάποια ταμειακά λάθη ασήμαντα, όπως έχουν και άλλα παιδιά. Δεν μου έκαναν ποτέ παρατήρηση. Αν δουν στα κεντρικά, θα δουν ότι είναι πεντακάθαρος. Με απέλυσαν καθαρά για προσωπικούς λόγους», δήλωσε κατηγορηματικά.

  Αρκετά ερωτήματα κατακλύζουν συνεχώς το μυαλό της. «Εφόσον είχαν σκοπό να με διώξουν, γιατί με άφησαν να πάω στη Ζάκυνθο; Για ποιο λόγο να πάω στη Ζάκυνθο και να αφήσω τα τρία μου παιδιά μόνα τους εδώ και να φύγω να πάω στη Ζάκυνθο; Είναι μεγάλη αδικία και θα πρέπει να σταματήσει», υπογράμμισε κλείνοντας.

  Πηγή: patrisnews.com  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK