Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Αντιδημοκρατική η μείωση των αιρετών σε Περιφέρειες και Δήμους , τονίζει το Πράσινο Κίνημα

  Αντιδημοκρατική η μείωση των αιρετών σε Περιφέρειες και Δήμους, τονίζει το Πράσινο Κίνημα σε δελτίο τύπου

  που εξέδωσε καθώς τίθεται ευθέως πλέον θέμα δημοκρατικής αντιπροσωπευτικής εκπροσώπησης , όπως σημειώνει χαρακτηριστικά

  Το Πράσινο Κίνημα αφού εξέφρασε εγκαίρως την διαφωνία του με το νομοσχέδιο για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, για την κατάργηση της Απλής Αναλογικής επανέρχεται για να στηλιτεύσει τη σημαντική μείωση στον αριθμό των μελών στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, καθώς τίθεται ευθέως πλέον θέμα δημοκρατικής αντιπροσωπευτικής εκπροσώπησης. Με το νομοσχέδιο, αυτό, ουσιαστικά νοθεύεται η αντιπροσωπευτικότητα της λαϊκής εντολής, στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

  Ο νέος αριθμός Δημοτικών Συμβούλων ορίζεται στις παρ. 2 και 3 του άρθρου 1 του Νομοσχεδίου «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών», που βρίσκεται σε επίσημη διαβούλευση έως την 18η Μαρτίου.

  Παράλληλα, με την αντιδημοκρατική μείωση των περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, αυξάνουν τα παράβολα για τους υποψηφίους Περιφερειάρχες, Δημάρχους, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η συμμετοχή από όλους τους κοινωνικούς χώρους, για οικονομικούς λόγους.

  Αυτή η μείωση των αριθμών των μελών στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, απασχόλησε εκ νέου την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στην πρόσφατη συνεδρίαση της, προκαλώντας την αντίδραση ακόμα και της “γαλάζιας” ηγεσίας της.

  Δυστυχώς όμως, όπως έχει τονίσει ξανά το Πράσινο Κίνημα, από την σημερινή ελλειμματική ηγεσία της ΚΕΔΕ, η οποία έχει δεχθεί μετά από δεκαετίες για πρώτη φορά να μειωθεί η καταστατική θέση των αιρετών δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά.

  Η «αφωνία» που επέδειξαν για λόγους κομματικής νομιμότητας στα νομοσχέδια, για το περιβάλλον, την ανακύκλωση και τη χωροταξία, μας δείχνουν τι θα συμβεί και στο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση.

     Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK