Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Αθλητισμός: Οι καλύτερες ασκήσεις για την αρθρίτιδα του ισχίου [vid]

  Η αρθρίτιδα είναι μια κοινή αιτία δυσκαμψίας και πόνου του ισχίου που επηρεάζει σταδιακά την κινητικότητα και την ποιότητα ζωής των ασθενών. Η εκτέλεση ήπιων ασκήσεων ισχίου μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της κινητικότητας του, στην ανακούφιση του πόνου και στην ενίσχυση του. Η οστεοαρθρίτιδα (ΟΑ) είναι η πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας. Εμφανίζεται καθώς οι αρθρώσεις καταστρέφονται σταδιακά λόγω φθοράς καθώς γερνάει ο άνθρωπος. Ενώ μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε άρθρωση, συνήθως επηρεάζει τις αρθρώσεις που φέρουν βάρος όπως το ισχίο.

  Είδη άσκησης που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τον πόνο

  Οι τύποι άσκησης που μπορεί να εκτελέσει ένα άτομο για να ανακουφίσει τον πόνο που σχετίζεται με την αρθρίτιδα του ισχίου περιλαμβάνουν:

  • Αερόβιες ασκήσεις ή ασκήσεις αντοχής χαμηλού αντίκτυπου: Αυτές μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική φυσική κατάσταση και την υγεία της καρδιάς. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους Παραδείγματα αυτού του τύπου ασκήσεων περιλαμβάνουν το κολύμπι και η ποδηλασία.
  • Ασκήσεις ενδυνάμωσης: Αυτές οι ασκήσεις στοχεύουν στην ενίσχυση των μυών για να παρέχουν περισσότερη υποστήριξη, σταθερότητα και προστασία στις αρθρώσεις. Παραδείγματα περιλαμβάνουν η προπόνηση με αντίσταση και βάρη.

   

  • ROM και ασκήσεις διατάσεων: Αυτές οι ασκήσεις στοχεύουν στη βελτίωση της ευελιξίας ενός ατόμου, επιτρέποντάς του να κινεί τις αρθρώσεις του σε μεγαλύτερο εύρος.
  • Γιόγκα: Αυτή είναι μια μορφή προπόνησης ενδυνάμωσης που στοχεύει επίσης το εύρος της κίνησης και την ευελιξία.
  • Thai chi: Αυτή η δραστηριότητα συνδυάζει ήπια άσκηση με διατάσεις και επίγνωση.
  • Άλλες μορφές σωματικής δραστηριότητας: Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που απαιτεί κίνηση, όπως η κηπουρική, το κούρεμα του γκαζόν, μπορεί να προσφέρει οφέλη στις αρθρώσεις.

   

  Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

   

  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK