Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Έσβησαν το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση στον γιατρό Είχε εφημερία

  Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του γιατρού από τη Θεσσαλονίκη στον οποίον επιβλήθηκε πρόστιμο άσκοπης μετακίνησης στα διόδια των Μαλγάρων την περασμένη Κυριακή, ενώ μετέβαινε στο νοσοκομείο της Βέροιας για εφημερία.

  Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας voria.gr, το πρόστιμο βεβαιώθηκε γιατί ο γιατρός δεν επέδειξε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αν και ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι επέδειξε το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου.

  Όπως έγινε γνωστό, ο γιατρός υπέβαλε ένσταση για το πρόστιμο που του βεβαιώθηκε, η οποία και έγινε αποδεκτή.

  Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας

  “Ο Iατρικός Σύλλογος Ημαθίας έγινε αποδέκτης διαμαρτυρίας καταγγελίας του μέλους του-ιατρού παθολόγου κ. Παυλίδη Αθηνόδωρου, σχετικά με επιβολή προστίμου σε βάρος του για άσκοπη μετακίνηση από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων.

  Ο ιατρός είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και εργάζεται στο νοσοκομείο Βέροιας ως παθολόγος, στον τομέα δηλαδή που έχει αφιερωθεί “ψυχή τε και σώματι” στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Ο ιατρός την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 μετέβαινε στο νοσοκομείο, καθώς είχε εφημερία. Η επίδειξη της ιατρικής ταυτότητας και του προγράμματος εφημεριών του νοσοκομείου Βέροιας δεν ήταν αρκετά κατά τον έλεγχο από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων. Άλλωστε, εάν όντως ήταν άσκοπη μετακίνηση, δεν έπρεπε να του επιτραπεί η συνέχιση της διαδρομής (Ο ιατρός μετέβη στο νοσοκομείο Βέροιας και εφημέρευσε κανονικά).

  Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας με λύπη του καταδικάζει την υπερβολική αυστηρότητα που επεδείχθη στην μετακίνηση του ιατρού μέλους του και μάλιστα σε εφημερία Κυριακής, όπου η παρουσία του ήταν “εκ των ων ουκ άνευ”.

  Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που σχετίζονται με το περιστατικό να επιληφθούν, ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογες ατυχείς καταστάσεις. Ειδικά στον καιρό της πανδημίας, ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να παραμείνει όρθια η κοινωνία. Τα χειροκροτήματα στους “ήρωες” της πανδημίας πρέπει να έχουν και έμπρακτη εφαρμογή και να μην είναι μόνο λεκτικές ανακοινώσεις”.

  Πηγή: thetoc.gr  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK