Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Υγεία, προτείνει το Πράσινο Κίνημα

  Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Υγεία, προτείνει το Πράσινο Κίνημα , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτριών – Νοσηλευτών

  Ολόκληρη η ανακοίνωση από το Πράσινο Κίνημα

  Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, αλλά το μόνο που πήραν για τον κόπο τους ήταν παλαμάκια και ευχαριστώ, αντί για αυτό που ζητούσαν χρόνια

  – Δίκαιη αμοιβή
  – Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας
  – Υποστήριξη ψυχικής υγείας
  – Αυξημένη χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα υγείας

  Την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτριών – Νοσηλευτών, εμείς στο Πράσινο Κίνημα όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι Πράσινοι θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους νοσηλευτές που εργάζονται στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη για την σκληρή δουλειά και τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

  Το όραμα μας για την ανάκαμψη της πανδημίας περιλαμβάνει απαιτήσεις για καλύτερη αμοιβή και χρηματοδότηση νοσηλευτών και ιατρικών επαγγελματιών. Πιστεύουμε ότι η υγειονομική περίθαλψη και άλλες δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να θεωρηθούν ως βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που πρέπει να προστατεύσουμε και να χρηματοδοτήσουμε επαρκώς.

  Για εμάς στο Πράσινο Κίνημα η Υγεία έχει αναχθεί σε κοινό αγαθό στο οποίο θα πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι.

  Εξάλλου πρόσφατα ανακοινώσαμε την πρόθεση μας να προωθήσουμε πολιτικές με βάση ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Υγεία.
  Ειδικότερα μετά τα τελευταία δεδομένα οι δημόσιες δαπάνες υγείας πρέπει να πάνε στο 7% του ΑΕΠ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  Συγκεκριμένα

  – 5 δισ. για αμοιβές προσωπικού (από 2 δισ. που είναι σήμερα)
  – 3,5 δισ. για φάρμακα χωρίς καμία συμμετοχή ασθενούς.
  – 3,5 δισ. για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη
  – 2,5 δισ. για παροχές του ΕΟΠΥΥ για να καλυφθούν και άλλες ανάγκες που σήμερα δεν καλύπτονται

  Σήμερα λοιπόν (κι όχι αύριο) πρέπει να αποφασίσουμε τα εξής

  – Μαζική πρόσληψη επικουρικού προσωπικού με διετείς συμβάσεις
  – Ανανέωση με συμβάσεις αορίστου χρόνου όλων των συμβάσεων που έληξαν, από τα προγράμματα ΟΑΕΔ (αυτό των 4.000 και αυτό των 5.500 νέων επιστημόνων).
  – Πρόσληψη επικουρικών γιατρών, όσων και όπου χρειαστούν με ταυτόχρονη ανανέωση της θητείας όλων όσων έχει λήξει ή λήγει η σύμβαση τους.
  – Επαναλειτουργία όλων των νοσοκομείων που έκλεισαν η παροπλίστηκαν.

  Κ. Καλογράνης “Να αναδειχθεί η Υγεία σε Κοινό Αγαθό”
  Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά “Με αφορμή την πανδημία η πρόταση του Πράσινου Κινήματος να αναδειχθεί η Υγεία σε Κοινό Αγαθό, είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Οι νοσηλευτές, όπως και το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό θέλουν πράξεις και συγκεκριμένες πολιτικές και όχι λόγια και παλαμάκια…”  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK